Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Τσίπρας από ΔΕΘ στο iefimerida: O ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και ότι «θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη αλλαγή στον τόπο» εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του iefimerida.gr κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η ερώτηση του διευθυντής Σύνταξης του iefimerida.gr, Βασίλη Πούλου:

«Καλησπέρα, κύριε πρόεδρε. Σήμερα βάλετε ένα τέλος στα σενάρια προοδευτικής διακυβέρνησης στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πρώτο κόμμα στις πρώτες κάλπες. Είπατε ότι θα πάμε σε δεύτερες εκλογές, όπως προβλέπεται και από τη διαδικασία. Αν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει και στις δεύτερες εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική, εσείς πώς βλέπετε την πορεία του κόμματος αλλά και τη δική σας;».

Η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα:

«Εγώ είπα σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και ότι θα έχουμε μια πολύ μεγάλη αλλαγή στον τόπο. Ότι το βράδυ με απλή αναλογική θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Και το πιστεύω βαθιά αυτό. Πιστεύω ότι είναι η νέα μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια κυβέρνηση κοινωνικής δικαιοσύνης, σταθερότητας και προοπτικής.

Αυτή είναι η δική μου πρόβλεψη και όσο περνάει ο καιρός και όσο τα πράγματα οδηγούν τον κ. Μητσοτάκη στην απόφαση να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία, μην προκηρύξει εκλογές το επόμενο διάστημα, τόσο θα γέρνει η ζυγαριά προς την εκτίμηση ότι η πολιτική αλλαγή θα είναι αναπόφευκτη. Βεβαίως, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει για τις εξελίξεις, αυτός που με την ετυμηγορία του θα κρίνει αν θα μπούμε σε μια περιπέτεια συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων ή όχι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι απερχόμενος πρωθυπουργός, όποιο κι αν είναι το σενάριο.

Εκτός αν πιστεύετε ότι μπορεί το θύμα με τον θύτη να συνεργαστούν. Ο ωτακουστής να συνεργαστεί με αυτόν που άκουγε. Δεν το πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Άρα λοιπόν είναι το μόνο βέβαιο ότι σε όποιο αποτέλεσμα προκύψει στην κάλπη, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός».


Πηγή