Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Τσίπρας: Η Ελλάδα να μη γυρίσει πίσω στις σπατάλες και στις ρεμούλες

Σαφείς αιχμές προς την «αποκομμένη, διακομματική κυβερνητική ελίτ, στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, που με αλαζονεία και κυνισμό μεταχειρίστηκε το λαϊκό αίσθημα με μεθόδους κατευνασμού εκτόνωσης και επικοινωνιακού προσανατολισμού» άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στον αντίποδα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «εμείς σεβόμαστε το λαϊκό αίσθημα ακριβώς γιατί σεβόμαστε την ίδια μας τη συνείδηση και την αξιακή μας συγκρότηση».

Όπως είπε, για να επουλωθούν οι πληγές της κρίσης και να μειωθεί η δυσβάσταχτη φορολογία προϋπόθεση είναι να μη γυρίσει η Ελλάδα πίσω στις σπατάλες και στις ρεμούλες».

«Να μη γυρίσει πίσω στο καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής», πρόσθεσε.

«Με το τέλος του προγράμματος η ελάφρυνση του χρέους θα είναι και το επιστέγασμα μιας δύσκολης, αλλά καλά σχεδιασμένης και επιτυχημένης προσπάθειας που ολοκληρώνουμε χάρη στις θυσίες και στους κόπους του ελληνικού λαού», τόνισε μεταξύ πολλών άλλων ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη μεταμνημονιακη εποχή και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα μετά του προγράμματος.

Όπως εξήγησε, «η λύση είναι πιο συνθέτη και οι εξαγγελίες δεν μπορεί να είναι εύκολες». «Η εύκολη απάντηση για παράδειγμα για μείωση φορολογικών συντελεστών που σίγουρα πρέπει να γίνουν ως δήθεν πανάκειας για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας (…) δεν μπορούν να ξεγελάσουν, ούτε να πείσουν κανέναν», συμπλήρωσε.

Κάνοντας έναν απολογισμό των τελευταίων τριών ετών, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα εντάσσεται πλέον στο κυβερνητικό σχεδιασμό κρατών και πολυεθνικών.

«Είμαστε the next big thing στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη», σημείωσε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η χώρα επέστρεψε ήδη από το 2017 στην ανάπτυξη, η ανεργία υποχώρησε επτά μονάδες, ενώ η χώρα εξήλθε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και επιτυγχάνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

localStorage.clear();


Πηγή