Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τσίπρας: Θα καταθέτει διαρκώς ερωτήσεις για τις υποκλοπές, δεν σηκώνει το γάντι Μητσοτάκη για πρόταση μομφής

Εν αναμονή της απόφασης του πρωθυπουργού για το αν θα ανταποκριθεί στη νέα επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκονται στην Κουμουνδούρου αν και δεν τρέφουν ιδιαίτερες ελπίδες για αλλαγή στάσης από το Μαξίμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να θέτει ερωτήματα και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει πόσα από τα 33 πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα που δημοσιοποιήθηκε παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ εκτός από το PREDATOR. Ωστόσο όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα για να γίνει αυτό, «θα πρέπει να πάρει πίσω την τροπολογία της ντροπής, που απαγορεύει την ενημέρωση του παρακολουθούμενου από τις μυστικές υπηρεσίες», κάτι που θεωρούν σχεδόν απίθανο.

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα δημοσιεύματα περί παρακολουθήσεων -Οι 33 ήταν στόχοι της ΕΥΠ;

Στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης για παρακολουθήσεις: «Εκλογές στο τέλος της 4ετίας» -Τι είπε για τον Τσίπρα

Πάντως ακόμη και αν ο κ. Μητσοτάκης γυρίσει και πάλι την πλάτη στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέτει ξανά και ξανά ερωτήσεις και ο πρωθυπουργός όπως σημείωναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει το κόστος του να κρύβεται και να μην απαντά.

Όσον αφορά την «πρόκληση» περί πρότασης δυσπιστίας προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, την αντιμετώπιζαν με γέλια, λέγοντας πως πριν τις εκλογές δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν κυβερνητικοί βουλευτές να καταψηφίσουν και να βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων. Οπότε η «πρόκληση» ήταν εκ του ασφαλούς και βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση να παράσχει σωσίβιο στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί πως πλέον με τη στάση του έχει ενοχλήσει πολύ και την Ευρώπη και επικαλούνταν το προσχέδιο της εξεταστικής επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μιλά για «μια ανησυχητική ιστορία γύρω από ένα περίπλοκο και αδιαφανές δίκτυο σχέσεων πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων με εύνοια, νεποτισμό και πολιτική επιρροή».

Δεν θα μπορέσει
ο Μητσοτάκης να περάσει εύκολα τον
σκόπελο της Ευρώπης έλεγαν από τον
ΣΥΡΙΖΑ και σημείωναν πως μπορεί το ΕΛΚ
να προσπαθεί να «διασκεδάσει» τις
εντυπώσεις ωστόσο η πλειοψηφία στην
PEGA είναι διαφορετική και κινείται στην
ίδια τροχιά απέναντι στην υπόθεση των
παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Μάλιστα
εκτιμούν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες
αποκαλύψεις το επόμενο διάστημα καθώς
το θέμα αποδεικνύεται τεράστιο και με
πολλές «ουρές».

Βομβαρδισμός ερωτήσεων

Ένα μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η σημερινή πανελλαδική απεργία καθώς η Κουμουνδούρου επιθυμεί να μετατραπεί σε μια ξεκάθαρη διαδήλωση αποδοκιμασίας της κυβέρνησης, γι’ αυτό και τα τηλέφωνα της Κουμουνδούρου είχαν πάρει όλες αυτές τις μέρες φωτιά για την κινητοποίηση των μελών και των στελεχών του κόμματος σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκτός από
τις υποκλοπές τα κορυφαία στελέχη του
ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα
τον «βομβαρδισμό» ερωτήσεων προς την
κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας,
την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια
που πλήττει τα νοικοκυριά.


Πηγή