Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τσίπρας: Να ξεκολλήσουν από τα συρτάρια υπουργών φάκελοι για επενδύσεις

Επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκκίνηση των ήδη ώριμων επενδυτικών σχεδίων, χωρίς κωλυσιεργίες και άσκοπες γραφειοκρατικές υπερβολές, μέσα από τις αναγκαίες συνέργειες και τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των υπουργείων ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι ένα από τα πρώτιστα καθήκοντα της νέας περιόδου, είναι το προσωπικό ενδιαφέρον του κάθε υπουργού, ώστε φάκελοι που βρίσκονται στα συρτάρια, εγκλωβισμένοι από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, να ξεκολλήσουν. Και αυτό είναι ένα καθήκον που μας το δίνει η ίδια η κοινωνία, ο κόσμος της πραγματικής οικονομίας. Πρέπει να συγκρουστούμε όχι μόνο με μικροσυμφέροντα αλλά και με το φόβο απέναντι στην ευθύνη που πολλές φορές κυριαρχεί στο δημόσιο τομέα και στις δημόσιες υπηρεσίες», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης πως η κυβέρνηση προχωρά στη διενέργεια των 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων μετά τη συμφωνία στο Eurogroup.

Η αρχή θα γίνει με το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας που θα γίνει το επόμενο δεκαπενθήμερο και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτών των συνεδρίων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μέσα από αυτά τα συνέδρια θα καθοριστούν οι βασικές αναπτυξιακής προτεραιότητες κάθε περιοχής, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες και με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

localStorage.clear();


Πηγή