Πέμπτη , 2 Μάιος 2024

Τσίπρας: Όχι άλλα μέτρα μετά τα μέσα του 2018

«Xθες ήταν μια δύσκολη νύχτα για όλη την Ευρώπη. Η ‘Αγκυρα, το Βερολίνο, η Μόσχα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη συγκλονίστηκαν από τον τρόμο αποτρόπαιων πράξεων. Πράξεων που αποδεικνύουν ότι δυστυχώς ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή. Μπορεί να μην το υπολογίζουμε καμιά φορά, αλλά είναι ανεκτίμητο το αγαθό της ασφάλειας», τόνισε, από την ομιλία του στην Κρήτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το μέλλον αυτού του κόσμου, μπορούν να το διασφαλίσουν μόνο η δημοκρατία, η ανεκτικότητα, η προσήλωση στην ειρήνη και την κοινωνική συνοχή. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να εδραιώσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στις σύγχρονες κοινωνίες, δήλωσε για το θέμα της τρομοκρατίας, από το Ηράκλειο, ο πρωθυπουργός.

«Τέλος και ορίζοντας αυτής της συμφωνίας είναι, το αργότερο, τα μέσα του 2018. Από εκεί και πέρα, και θέλω σε κάθε περίπτωση να είμαι ξεκάθαρος, δεν υπάρχουν άλλες δεσμεύσεις και μέτρα. Ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει μέσα και έξω από τη χώρα. Η κυριαρχία της χώρας μας θα αποκατασταθεί. Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν», ανέφερε, για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.


Πηγή