Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τσικνοπέμπτη: Ο τιμοκατάλογος της Βαρβακείου -Πόσο θα κοστίσει το φετινό τραπέζι

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την Τσικνοπέμπτη (24/2), η οποία φέτος θα γιορταστεί σε καλύτερες συνθήκες από τις προηγούμενες χρονιές.

Φέτος η Τσικνοπέμπτη θα αρχίζει να θυμίσει για πρώτη φορά χρόνια προ πανδημίας, αφού την περσινή χρονιά οι μετακινήσεις επιτρέπονταν με γραπτό μήνυμα στο 13033, λόγω του πανελλαδικού lockdown που επέβαλε η πανδημία.

Μέχρι στιγμής η κίνηση στην Βαρβάκειο είναι υποτονική, αφού η «απόβαση» στην ιστορική αγορά της Αθήνας ανέκαθεν γίνεται παραμονή και ανήμερα της Τσικνοπέμπτης. Οι κρεοπώλες ελπίζουν σε αύξηση του τζίρου τους, με τους επαγγελματίες του κλάδου να λένε στο iefimerida.gr πως παρά το παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων η Βαρβάκειος προσπάθησε να συγκρατήσει τις τιμές.

Πόσο θα κοστίσει το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Την πρώτη εικόνα για τον «τιμοκατάλογο» της Βαρβακείου για to έθιμο της Τσικνοπέμπτης έδωσε στο iefimerida.gr η κυρία Αθανασία Τσιρώνη του ομώνυμου ιστορικού κρεοπωλείου της Αθήνας. Όπως μας λέει «σήμερα δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση, είμαστε ήσυχα. Από αύριο αναμένουμε το πρώτο κύμα. Οι τιμές διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό στα ίδια επίπεδα με πέρυσι».

Σύμφωνα με την κυρία Τσιρώνη η τιμή στο μοσχάρι έχει αυξηθεί σε σύγκριση με την περσυνή χρονιά 6-8 ευρώ το κιλό, ενώ τα υπόλοιπα προϊόντα παραμένουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα. Ενδεικτικά: χοιρινές μπριζόλες-πανσέτες από 3,90 ευρώ το κιλό, κοτόπουλα από 2,90 ευρώ το κιλό, αρνιά-κατσίκια 6-7 ευρώ το κιλό, με τις τιμές ωστόσο να διαφέρουν αισθητά στα περιφερειακά καταστήματα.

Τι πρέπει να προσέχουμε στα ψώνια της Τσικνοπέμπτης

Εμποροι του κλάδου λένε στο iefimerida.gr ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ψώνια της Τσικνοπέμπτης. Όπως υπογραμμίζουν θα πρέπει να αποφεύγουν τόσο οι υψηλές τιμές στα προϊόντα, αφού επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ακρίβεια, όσο και τις χαμηλές που παρουσιάζονται ως προσφορές, ενώ προτείνουν να γίνεται έρευνα αγοράς και εξετάζονται και διαφορετικές επιλογές για το τραπέζι της ημέρας.

Μετά τη χαλάρωση των μέτρων αναμένεται τα εστιατόρια να έχουν αυξημένη κίνηση, αλλά μεγάλες παρέες θα συγκεντρωθούν και σε σπίτια όπως γίνεται παραδοσιακά για να τσικνίσουν λόγω της ημέρας.


Πηγή