Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει τον εμπρησμό οχήματος διπλωμάτη της ιταλικής πρεσβείας στο Παπάγου -Η ανακοίνωση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

«Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα τα ξημερώματα ξέσπασε φωτιά σε γκαράζ πολυκατοικίας, επί της οδού Μπλέσσα στην περιοχή του Παπάγου, με όχημα να τυλίγεται στις φλόγες.

Εμπρησμός Παπάγου: Σε υπάλληλο της ιταλικής πρεσβείας ανήκε το όχημα – Την «αλληλεγγύη» του εξέφρασε ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Το όχημα ανήκει στην διπλωμάτη, υπάλληλο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα Σουζάνα Σλάιν και βρισκόταν στο γκαράζ της πολυκατοικίας όπου διαμένει στου Παπάγου, όταν στις 4 τα ξημερώματα έγινε στόχος εμπρηστών και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά εκτός από το αυτοκίνητο που έγινε παρανάλωμα του πυρός προκλήθηκαν φθορές και σε ένα ακόμα. Οι αρχές εντόπισαν σε κοντινή απόσταση μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα.

«Τηλεφώνησα στη Σουζάνα Σλάιν για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι. «Σήμερα θα είμαι στην Αθήνα για να συναντήσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιταλική La Repubblica, «το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που σημειώθηκε στην Αθήνα εναντίον της Σουζάνα Σλάιν και της οικογένειάς της».


Πηγή