Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια για τα δεκάδες θύματα από φωτιά σε κτίριο στο Νέο Δελχί της Ινδίας

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα από τη φρικτή πυρκαγιά σε κτίριο στο Νέο Δελχί της Ινδίας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, το ΥΠΕΞ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή της θλίψης, η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τον λαό και την κυβέρνηση της Ινδίας.

Ινδία: Τουλάχιστον 27 νεκροί από τη φωτιά στα προάστια του Νέου Δελχί

Υπενθυμίζεται ότι, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή (13/5) σε κτίριο γραφείων στα προάστια του Νέου Δελχί, στην Ινδία.

Ινδία: Τραγωδία από φωτιά σε τετραώροφο κτίριο στο Νέο Δελχί -Τουλάχιστον 27 νεκροί και 40 τραυματίες [βίντεο]

Την τραγωδία στα προάστια της ινδικής πρωτεύουσας γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες διάσωσης. «Η φωτιά έχει πλέον σβήσει. Συνολικά οι νεκροί είναι 27. Η επιχείρηση έρευνας είναι σε εξέλιξη», ανέφερε ένα στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Άλλοι 40 άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα και νοσηλεύονται. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, που επικαλούνται την Αστυνομία, 60-70 άνθρωποι διασώθηκαν.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ένα τετραώροφο κτίριο, στα δυτικά προάστια της ινδικής πρωτεύουσας, αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το κτίριο στέγαζε γραφεία εταιριών.


Πηγή