Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Υπερψηφίσθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό

Υπερψηφίσθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε το βράδυ της Παρασκευής (18/12) από τις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Υπερ του σχεδίου νόμου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, το πρωί της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου.

«Το νομοσχέδιο αυτό έχει θετικές ρυθμίσεις στο σύνολό του και όλες συνδέονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας», ανέφερε ο εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος, Θανάσης Πλεύρης, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της κρίσης και πέραν της ενίσχυσης του ΕΣΥ, με πάνω από 1.300 κλίνες, με 25% περισσότερα χρήματα, με 10% παραπάνω προσωπικό, έρχεται να αντιμετωπίσει και τις οικονομικές συνέπειες προκειμένου να βοηθήσει όσο περισσότερο γίνεται τους συμπολίτες μας».

Ο ίδιος κατέδειξε την αναγκαιότητα άμεσης ψήφισης του νομοσχεδίου, λέγοντας πως εμπεριέχει ρυθμίσεις και θετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που έχουν ψηφιστεί, είτε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είτε με άλλους νόμους και οι προθεσμίες εφαρμογής τους λήγουν στις 31/12/2020. Στην ουσία, με το νομοσχέδιο αυτό δίνεται χρονική παράταση ισχύος έως τις 31/03/2021 παρατήρησε.


Πηγή