Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Κορονοϊός: 1 στους 4 ανθρώπους στον κόσμο ενδέχεται να μην έχει εμβολιαστεί πριν το 2022

Εμβόλιο κορονοϊού: Έναν έως δύο μήνες θα διαρκέσει ο εμβολιασμός της πρώτης ομάδας πολιτών

Το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό θα ξεκινήσει να χορηγείται στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το διάστημα 27, 28, 29 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού δεν είχαν γίνει γνωστές. Κάτι τέτοιο έκανε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, πρώτα θα εμβολιαστούν τα άτομα που χρειάζονται ιδιαίτερη ιατρική προστασία. Σε αυτά περιλαμβάνονται όσοι βρίσκονται σε κέντρα φροντίδας, άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω και οι φροντιστές τους. Το ιατρικό προσωπικό το οποίο είναι εκτεθειμένο σε ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό ανήκει επίσης στην πρώτη ομάδα.

«Ο εμβολιασμός αυτών των ανθρώπων θα διαρκέσει τουλάχιστον τον πρώτο ή τους δύο πρώτους μήνες του νέου έτους», δήλωσε ο κ. Σπαν σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει άτομα άνω των 70 ετών, άτομα με άνοια, άστεγους ή ένοικους χώρων όπου φιλοξενούνται αιτούντες άσυλο καθώς και αστυνομικούς. Στην τρίτη ομάδα ανήκουν άτομα άνω των 60 ετών, άτομα με χρόνιες ασθένειες και εκπαιδευτικοί. Στην τέταρτη ομάδα ανήκουν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν.


Πηγή