Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Υποχωρεί ο παγετός στη Χίο λόγω της βροχής

Δεν έφερε μόνο χιόνια και κρύο μαζί της η Αριάδνη έφερε και το πολύτιμο νερό. Όσο δεν έβρεξε σε διάστημα τριών μηνών από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Δεκέμβρη του 2016 έβρεξε σε μια εβδομάδα για τη διψασμένη από τη λειψυδρία χιώτικη γη αναφέρει ο politischios.gr.

Σύμφωνα με τα βροχομετρικά στοιχεία που κοινοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου όπως καταγράφηκαν στους βροχομετρικούς σταθμούς της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Χίου από 1-9-2016  μέχρι  και 9-1-2017 το ύψος βροχής στη Ν. Μονή ήταν 22,20 εκατοστά. Στην ίδια περιοχή από 1η Γενάρη μέχρι και τις 9 του ίδιου μήνα τα χιόνια και οι βροχοπτώσεις μετρήθηκαν σε επιπλέον 7 εκατοστά, δημιουργώντας ευχάριστες προσδοκίες ως προς την αποφυγή των δυσάρεστων προβλέψεων για τα αποθέματα του νησιού σε νερό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε περιοχές των νοτιοχώρων που δεν είχε βρέξει, όπως το Πυργί, όπου το ύψος της βροχής μέχρι και το τέλος τους χρόνου ήταν στα 13,10 εκατοστά, χάρη στην Αριάδνη εκτινάχτηκε κατά 10 ακόμη εκατοστά και οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται.


Πηγή