Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Υπόθεση Γεωργούλη: Πότε έμαθαν στο ΠΑΣΟΚ τις καταγγελίες της Ελένης Χρονοπούλου –Όλο το παρασκήνιο

Αναβρασμός επικρατεί στη Χ. Τρικούπη μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Γεωργούλη ο οποίος κατηγορείται για βαριά αδικήματα κατά της δικηγόρου και μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ελένης Χρονοπούλου.

Τα στελέχη του κόμματος δηλώνουν αιφνιδιασμένα από την αποκάλυψη ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός ηθοποιός φέρεται να κακοποίησε σωματικά και σεξουαλικά προ τριετίας την Ελένη Χρονοπούλου – υπόθεση για την οποία άλλωστε ζητήθηκε από την εισαγγελία του Βελγίου να αρθεί η κοινοβουλευτική ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη, και η οποία παραπέμφθηκε στην επιτροπή νομικών υποθέσεων, όπως αποκάλυψε χθες η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. Η απόφαση υπολογίζεται να βγει μετά από 2-3 μήνες.

Υπόθεση Γεωργούλη: Επώνυμη από το 2020 η καταγγελία από τη Χρονοπούλου για βαριά ποινικά αδικήματα

Σοκ με την καταγγελία κατά Γεωργούλη για βαριά κακοποίηση -Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Άπαντες στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι δεν το γνώριζαν και σημειώνουν ότι ο Βέλγος δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου, στον οποίο είχε προσφύγει η ίδια μετά την κακοποίησή της, της είχε επιστήσει την προσοχή να μην διαρρεύσει το παραμικρό, καθώς η υπόθεση κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή. Μάλιστα σημειώνουν ότι ούτε οι (μεγάλη σε ηλικία και με προβλήματα υγείας) γονείς της το γνώριζαν, καθώς επέλεξε η ίδια να μην το κοινοποιήσει.

Η καταγγελία Χρονοπούλου για την κακοποίησή της από τον Γεωργούλη

Το χρονικό της δυσώδους υπόθεσης ξεκινά από τον Μάιο 2020. Η Ελένη Χρονοπούλου (που δεν ήταν κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τότε αλλά νομικός στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα GDPR), είχε κάνει επώνυμη καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη.

Με την σοβαρή παρουσία της η ευειδής νομικός είχε κερδίσει τον σεβασμό των συναδέλφων της. Εκείνη την περίοδο φέρεται να γνωρίστηκε με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη με τον οποίο έκαναν κάποιες κοινές εξόδους, χωρίς να υπάρχει ωστόσο κάτι παραπάνω, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών. Ο ηθοποιός φαίνεται ότι ήθελε αυτό το κάτι παραπάνω έστω και διά της βίας και όταν η Ελ. Χρονοπούλου αντέδρασε τότε φέρεται να προχώρησε σε ειδεχθείς πράξεις εις βάρος της στο σπίτι του, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Η γυναίκα την επομένη πήγε στο νοσοκομείο και έκανε καταγγελία στη Δικαιοσύνη εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη. Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που προσκόμισε στη βελγική εισαγγελία φέρεται να είναι εξαιρετικά επιβαρυντικές για τον ηθοποιό.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαστικής διερεύνησης και απαίτησε τρία χρόνια για να φτάσει στο ευρωκοινοβούλιο, κάτι που έγινε χθες, Δευτέρα του Πάσχα. Όλο αυτό το διάστημα, μόνο φήμες υπήρχαν στους διαδρόμους του Στρασβούργου και των Βρυξελλών για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης, το οποίο ωστόσο διέψευδε ο ίδιος ο ηθοποιός. Όπως είπε μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, προ διετίας ο επικεφαλής της ευρωομάδας Δημήτρης Παπαδημούλης είχε καλέσει τον Αλ. Γεωργούλη να απαντήσει επί των φημών και εκείνος το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Πότε το έμαθε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, η Ελένη Χρονοπούλου έμαθε από την Μεγάλη Παρασκευή ότι επίκειται να «σκάσει» το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι της διαμηνύθηκε αρμοδίως πως η βελγική Εισαγγελία θα αιτηθεί την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης – σύμφωνα με συνεργάτες του – το έμαθε μόλις χθες το απόγευμα στις 19:00, ευρισκόμενος μάλιστα στο Στρασβούργο, για να υπογράψει τα χαρτιά της παραίτησής του από τη θέση του ευρωβουλευτή.

Στο ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν αφού έγινε η αποκάλυψη από την Μέτσολα, μετά την καθαίρεση του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την πρώτη αντίδραση της ΝΔ και αφού είχε αρχίσει να διαρρέει το όνομα του θύματος. Αρχικά, στελέχη της Χ. Τρικούπη μιλώντας στο iefimerida.gr μιλούσαν για «ένα πολύ σοβαρό ποινικό αδίκημα και όχι απλώς μια καταγγελία για παρενόχληση» και εξαπέλυαν μύδρους κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία χρέωναν την διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου. «Είναι αδιανόητο ένα κόμμα που στην προμετωπίδα του κυριαρχούν τα δικαιώματα των γυναικών να διακινούν ονόματα». Σημείωναν δε ότι «το θέμα δεν είναι επ’ ουδενί πολιτικό, αλλά καθαρά ποινικό».

Λίγο αργότερα σε επίσημη ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημείωνε:

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν ”υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.

Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε:
Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον
».

Η υπόθεση Γεωργούλη έφερε αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό, ενώ προκάλεσε και κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου.

Οι σκέψεις για το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Από την πρώτη στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε με την Ελένη Χρονοπούλου για να της συμπαρασταθεί και να δουν τα επόμενα βήματα.

Όπως είχε γράψει το iefimerida.gr η Ελένη Χρονοπούλου προορίζονταν για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και δη στη δεύττερη εκλόγιμη θέση ως εκπρόσωπος του απόδημου ελληνισμού. Τώρα οι αποφάσεις ξαναζυγίζονται αφενός γιατί δεν είναι ακόμη γνωστό αν η ίδια το θέλει πλέον, αφετέρου γιατί η αποδοχή μιας τέτοιας θέσης θα σημαίνει αυτόματα ότι θα πρέπει να εκτεθεί στα ΜΜΕ και να μιλήσει (σχεδόν μονοθεματικά σε πρώτη φάση) για την υπόθεση της κακοποίησής της. Η κα Χρονοπούλου, τις επόμενες ημέρες ενδέχεται πάντως να κάνει μια δήλωση μέσω του δικηγόρου της, για την υπόθεση.

Ποια είναι η Ελένη Χρονοπούλου

Η Ελένη Χρονοπούλου που ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες, είναι στενή συνεργάτις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Με πρότασή του εξελέγη στο Πολιτικό Συμβούλιο και μάλιστα τέταρτη στη σειρά κατάταξης – πρώτη στις γυναίκες – κάνοντας την έκπληξη.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών). Η νεαρή νομικός, δύτρια και δρομέας, χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς τη θεωρεί «από τα καλύτερα στελέχη» που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ.

Η Δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου που εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη
Η Δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου που εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Πηγή