Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Γίνεται Έλληνας ο Γουόκαπ του Ολυμπιακού -Τι ισχύει για τη συμμετοχή του στην εθνική

Μόνο τα τυπικά απομένουν ώστε ο Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού να γίνει Έλληνας, ενώ στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και η περίπτωση του Ναζ Μήτρου Λονγκ.

Ο πρώτος, μάλιστα, έστειλε επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αιτηθεί την ελληνοποίησή του, και πλέον η υπόθεση μοιάζει να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτό τον τρόπο, o 30χρονος γκαρντ των «ερυθρολεύκων» θα διατηρεί το δικαίωμα να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος.

Ντόρσεϊ και Γουόκαπ «παλεύουν» για μια θέση στην Εθνική Ελλάδος

Με την προσθήκη αυτή στο ρόστερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, προστίθεται ακόμα ένα όπλο στη φαρέτρα του Δημήτρη Ιτούδη, εκτός του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Πάντως, στην εθνική ομάδα μπορεί ν’ αγωνίζεται μόνο ένας παίκτης που έχει αποκτήσει την νόμιμη ιθαγένεια της χώρας μέσω πολιτογράφησης, αφού έχει συμπληρώσει τα 16 χρόνια (σ.σ. νατουραλιζέ).

Αυτό σημαίνει, πως ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ιτούδης, αν ο Ουόκαπ γίνει Έλληνας, θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον γκαρντ του Ολυμπιακού, Τόμας Ουόκαπ ή και τον Μήτρου Λονγκ αν αποκτήσει και αυτός ελληνικό διαβατήριο.

Καθώς, όμως ο Ντόρσεϊ απέκτησε ελληνικό διαβατήριο πριν από τα 19 χρόνια του, υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν ενέργειες ώστε να βγει από την κατηγορία των νατουραλιζέ και ν’ αγωνίζεται στην εθνική ομάδα κανονικά ως Έλληνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή