Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Φίλης: Οι δηλώσεις Πολάκη αδικούν τον ίδιο και το έργο του, να διορθώσει το λάθος του

Φίλης: Οι δηλώσεις Πολάκη αδικούν τον ίδιο και το έργο του, να διορθώσει το λάθος του

Για ακόμη μια φορά ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη εναντίον του Στέλιου Κυμπουορόπουλου, καλώντας μάλιστα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να διορθώσει τα όσα είπε για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι λάθος να επικεντρώνουμε σε ένα θέμα που αφορά ένα πρόσωπο. Και οι δηλώσεις του κ. Πολάκη αδικούν τον ίδιο και το έργο του στην ανόρθωση της Δημόσιας Υγείας και της αντιμετώπισης των προβλημάτων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχει μεγάλο έργο η κυβέρνηση στον τομέα αυτό, ο κ. Πολάκης και ο κ. Ξανθός… Είναι λάθος μέσω από μια ατυχή δήλωση να υποτιμάται αυτό το έργο».

«Δεν είμαι εναντίον στο να γίνει συζήτηση. Είμαι ενάντιος στο να γίνεται συζήτηση υπό μορφή πολιτικής βεντέτας. Δεν αφορά τους πολίτες αυτό το ζήτημα», ανέφερε ο κ. Φίλης μέσω της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.

«Μεθαύριο στη Βουλή η συζήτηση θα μεταφερθεί στο εύρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης σήμερα. Και αυτό είναι σωστό», σημείωσε, για να πει πως πρέπει να αναγνωρίζεται από όλους ο αγώνας που δίνουν άνθρωποι όπως ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Και κάλεσε τον Παύλο Πολάκη, «να βρει ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο θα διορθώσει όσα είπε» κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Για τον τρόπο που μπορεί να το κάνει αυτό, απάντησε: «Δεν είναι δικό μου θέμα αυτό, αφορά τον κ. Πολάκη». Από την πλευρά της, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, που επίσης ήταν καλεσμένη στο πάνελ της εκπομπής, σημείωσε ότι η συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας είναι συνολικά η συμπεριφορά της κυβέρνησης. «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι “τα βάζετε με τον Πολάκη, τα βάζετε με όλους μας”. Είπε ευθέως και επί της ουσίας ότι είμαστε όλοι Πολάκηδες. Δεν είναι μια φράση κ. Φίλη, είναι η όλη η συμπεριφορά ενός ανθρώπου της κυβέρνησής σας».

Επίσης, οι δύο βουλευτές είχαν αντιπαράθεση και για το θέμα του debate, με τον κ. Φίλη να λέει ότι «φοβάται ο κ. Μητσοτάκης τον διάλογο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά. Κατασκευάσατε μια προσωπική βεντέτα και αποφεύγετε το ουσιαστικό».

«Εμείς σας έχουμε πει το εξής: αν προκηρύξετε εθνικές εκλογές, αμέσως θα προσέλθουμε σε ένα debate. Αλλά, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιος το ζητάει», απάντησε η κ. Κεραμέως.

Τέλος, όσον αφορά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα από την Κρήτη ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να αποφύγει να απαντήσει αν δέχεται να γίνει debate,«σαν το “φουριάρικο κατσίκι” πήδησε από θέμα σε θέμα και τελικά κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Παύλου Πολάκη», η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για «χαμηλού επιπέδου πολιτικό λόγο» και ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κατέβει σε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης.

«Κ. Κεραμέως, επειδή όλοι έχουμε μνήμη, έχουν ειπωθεί πολύ χειρότερα πράγματα. Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να αντιπαρατεθούμε με τέτοιο τρόπο, αλλά το σημαντικότερο είναι το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην Ελλάδα, που υπάρχει σημαντικό θέμα», απάντησε ο κ. Φίλης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή