Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Φαίη Μπακογιώργου: Τη σάπιζαν στο ξύλο και την εξέδιδαν -Μαρτύρησε στα χέρια της μαστροπού της πριν δολοφονηθεί

Μέχρι και οι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν από τις αποκαλύψεις για τα μαρτύρια που υπέστη η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου στα χέρια της μαστροπού της, υπό την ανοχή της μητέρας και της αδελφής της, πριν από τη δολοφονία της.

Η άτυχη Φαίη είχε βρεθεί τον Οκτώβριο του 2021 νεκρή σε δρόμο στην Κυψέλη, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα.

Ωστόσο, χάρη στις έρευνες της ΥΔΕΖΙ και τις σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στην άκρη του νήματος και ξετύλιξαν το φρικιαστικό κουβάρι της όζουσας υπόθεσης.

Μετά από δύο χρόνια, οι Αρχές και δη το Ανθρωποκτονιών συνέλαβαν τη μητέρα της, την αδελφή της και μια 57χρονη.

Η 57χρονη φιλοξενούσε το θύμα, την αδελφή της και τα παιδιά τους, καθώς και τη μητέρα τους σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, όπως και άλλη μία ηλικιωμένη. Μια «φιλοξενία» που η 23χρονη Φαίη πλήρωσε με άπειρες κακοποιήσεις και -εν τέλει- την ίδια της τη ζωή.

Φαίη Μπακογιώργου: Ανατροπή στον θάνατο της 23χρονης εγκύου -Συνελήφθησαν η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της

Φαίη Μπακογιώργου: Αποκαλύψεις σοκ για τα μαρτύρια πριν δολοφονηθεί -Συνελήφθησαν μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά

Η ζωή της Φαίης Μπακογιώργου είχε εξελιχθεί σε καθημερινό μαρτύριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 57χρονη εξέδιδε τη Φαίη, την ανάγκαζε σε επαιτεία, την έριχνε σε ΙΧ για να εισπράττει αποζημίωση από «στημένα» τροχαία και την ξυλοκοπούσε καθημερινά, ενώ ήταν έγκυος.

Φέρεται μάλιστα, σύμφωνα με μία από τις κρίσιμες καταθέσεις ενός γείτονα, να ξυλοκοπούσε με ρόπαλο και τα τρία παιδιά του θύματος.

Η νεαρή μητέρα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είχε νοσηλευθεί πολλές φορές σε νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση, εξαιτίας ξυλοδαρμών. Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν γνωματεύσεις από ιατρικές εξετάσεις και νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες: Την πατούσε στην κοιλιά, ενώ ήταν έγκυος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προέκυψε ότι η σπιτονοικοκυρά φέρεται να εξωθούσε σε πορνεία τη Φωτεινή και να της έκλεινε ερωτικά ραντεβού με άνδρες. Παράλληλα, φέρεται να χτυπούσε αλύπητα και συνεχώς την 23χρονη, ενώ η μητέρα της και η αδελφή της παρακολουθούσαν μένοντας αμέτοχες.

«Την έβλεπαν να υποφέρει και δεν έκαναν τίποτα», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, φέρεται να τη χτυπούσε ακόμη και στην κοιλιά, ενώ ήταν έγκυος.

«Την είχε σακατέψει, τη βάραγε με ό,τι έβρισκε, της χτυπούσε το κεφάλι στην μπανιέρα, την έδερνε μέχρι και την τελευταία ημέρα» αναφέρουν πηγές, επικαλούμενες μαρτυρίες.

Όπως προκύπτει, λίγες ημέρες πριν βρεθεί νεκρή, η άτυχη Φαίη είχε πάει σε νοσοκομείο με τραύματα.

Τον Αύγουστο του 2021, δύο μήνες δηλαδή πριν βρεθεί νεκρή, είχε αποβάλει βίαια στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Η κουβέρτα με την οποία βρέθηκε η σορός της τυλιγμένη διαπιστώθηκε ότι προερχόταν από το σπίτι όπου διέμενε.

H επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις

«Συνελήφθησαν 3 γυναίκες δυνάμει σχετικών ενταλμάτων για υπόθεση ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη.

Συνελήφθησαν, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2023, πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

  • 57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,
  • 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και
  • 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.»

Συγκλονίζει ο πατέρας της Φαίης: «Ο Θεός με λυπήθηκε και η δικαίωση ήρθε»

Φαίη Μπακογιώργου: Αποκαλύψεις σοκ για τα μαρτύρια πριν δολοφονηθεί -Συνελήφθησαν μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά

Φαίη Μπακογιώργου: Ανατροπή στον θάνατο της 23χρονης εγκύου -Συνελήφθησαν η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της

Ο πατέρας της Φαίης, Νίκος Μπακογιώργος, μίλησε στην τηλεόραση του Mega λίγο μετά τη σύλληψη της μητέρας, της αδελφής και της σπιτονοικοκυράς της 23χρονης.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω πολλά, γιατί δεν είμαι σε κατάσταση να μπορώ να μιλήσω ευθέως. Το μόνο που έχω να πω είναι ένα πράγμα: Έκανα έναν μεγάλο αγώνα για το παιδί μου, ο Θεός με λυπήθηκε, βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι. Η δικαίωση που έψαχνα ήρθε και η ψυχούλα του παιδιού, πλέον, θα είναι αγνή. Δεν θα τρέχει πουθενά, δεν θα ψάχνει τίποτα. Μετά από δύο χρόνια η δικαίωση ήρθε. Ο Θεός πάντα δεν ξεχνάει τίποτα».

Δικηγόρος Β. Δημητριάδου: Οι συλληφθείσες αντιμετωπίζουν σοβαρά κακουργήματα

Μιλώντας στο iefimerida, η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου εξήγησε πως οι τρεις συλληφθείσες κατηγορούνται για σοβαρότατες κακουργηματικές πράξεις.

Συγκεκριμένα, και οι τρεις αντιμετωπίζουν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από δόλο.

Η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου κάνει δηλώσεις στα κανάλια
Η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου / Φωτογραφία: Intime

Ωστόσο, η 57χρονη που φιλοξενούσε το θύμα κατηγορείται και για εμπορία ανθρώπων, όπως και η αδελφή της Φαίης, ενώ η 57χρονη και για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου.

Τις περισσότερες κατηγορίες αντιμετωπίζει η βασική ύποπτη, που είναι η 57χρονη σπιτονοικοκυρά.

Η ηλικιωμένη, που επίσης φιλοξενούνταν στο διαμέρισμα και φέρεται και εκείνη να ήταν θύμα εκμετάλλευσης, πέθανε λίγους μήνες μετά τη Φαίη από παθολογικά, ωστόσο, αίτια.


Πηγή