Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Φαρμακονήσι, βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός προσπαθεί να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Μετά το νέο προκλητικό επεισόδιο, όταν τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε και παραλίγο να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού, βίντεο από Έλληνες ψαράδες της περιοχής δείχνει τα τουρκικά σκάφη πολύ κοντά στο Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με πλάνα που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, φαίνονται τα τουρκικά σκάφη μια ανάσα από το Φαρμακονήσι.

Έλληνες ψαράδες που βρίσκονταν κοντά, ενημέρωσαν το λιμενικό για τις κινήσεις των Τούρκων και η αντίδραση ήταν άμεση.

Ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής έφτασε στο σημείο όπου τρία τουρκικά σκάφη είχαν εισβάλει υπό την εποπτεία του τουρκικού περιπολικού στα ελληνικά ύδατα. Το πλωτό του λιμενικού περνάει ξυστά από το ελληνικό αλιευτικό και κατευθύνεται προς τις τουρκικές μηχανότρατες που αλίευαν στην περιοχή, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Φαρμακονήσι: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού -Απάντηση με προειδοποιητικές βολές

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων: Ζεύγος F-16 πέταξε πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι

«Οι Τούρκοι ειδοποίησαν το δικό τους λιμενικό και ήρθε να διώξει το ελληνικό λιμενικό από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, το τούρκικο λιμενικό ήταν δυο μίλια, τουλάχιστον, δυτικά μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ξεπέρασε και το Φαρμακονήσι και πήγαινε» ανέφερε στον ΣΚΑΪ αυτόπτης μάρτυρας.

Φαρμακονήσι: «Το τούρκικο λιμενικό έκανε στροφές γύρω από το δικό μας -Προσπάθησε να το βουλιάξει»

Ο Τούρκος καπετάνιος άμεσα ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε στην πορεία του ελληνικού, προκαλώντας την αντίδραση του ελληνικού πληρώματος.

«Το τούρκικο λιμενικό έκανε γύρω-γύρω στροφές από το δικό μας ελληνικό, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα να τον βουλιάξει» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έρχεται δίπλα ή θα σου φωνάξει στο VHF σαν πρώτη προειδοποίηση και θα σου πει ”είσαι στα τουρκικά χωρικά ύδατα γύρισε πίσω”, έρχεται δίπλα σου, θα σου κάνει μανούβρες, αν είσαι μικρό σκάφος, 90% θα σε βουλιάξει, μετά θα αρχίσει η μορφή της απειλής και γυρίζει το πολυβόλο επάνω σου» επεσήμανε.

Αυτή τη φορά οι Τούρκοι με απόλυτα προκλητικό τρόπο κινήθηκαν εναντίον του περιπολικού της ελληνικής ακτοφυλακής.

Δείτε το απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ


Πηγή