Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Φοιτήτρια γλίτωσε πρόστιμο για παράνομη στάθμευση, με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης -Πώς το έκανε

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να γίνεται μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων. Χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές, όπως στη δουλειά, αλλά μια φοιτήτρια βρήκε ένα έξυπνο κόλπο.

Η Μίλι Χόλτον, 22 ετών, φοιτήτρια στην πόλη Γιορκ της Αγγλίας, χρησιμοποίησε τις δυνατότητες του ChatGPT για να γλιτώσει ένα πρόστιμο που της έγραψαν για παράνομη στάθμευση.

Βέβαια, η νεαρή φοιτήτρια δεν χρησιμοποίησε την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης με «μαγικό» τρόπο, για να της σβήσει το πρόστιμο ή να πείσει τους αστυνομικούς ότι έκαναν λάθος.

Η εφαρμογή ChatGPT, που μπορεί να δίνει λογικές και πλήρεις απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που υποβάλλουν οι χρήστες, βοήθησε τη φοιτήτρια να γράψει ένα μήνυμα προς τις Αρχές της πόλης, για να εξηγήσει ότι είχε την απαιτούμενη άδεια ώστε να παρκάρει το όχημά της στο σημείο όπου επιβλήθηκε το πρόστιμο.

Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς νεαρή φοιτήτρια γλίτωσε πρόστιμο με τη βοήθεια του ChatGPT

Η φοιτήτρια δεν ζήτησε από την εφαρμογή να κάνει κάτι πολύ εξεζητημένο· απλώς πίστευε ότι με τις δικές της ικανότητες δεν θα καταφέρει να εξηγήσει επαρκώς όσα ήθελε να πει στις Αρχές.

Έτσι, ζήτησε στην εφαρμογή να γράψει ένα email με επίσημο και επαγγελματικό ύφος για να ζητήσει να ακυρωθεί το πρόστιμο που επιβλήθηκε. Αφού έστειλε το μήνυμα που της έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη, η 22χρονη πέτυχε τον στόχο της: το πρόστιμο ακυρώθηκε και εκείνη βγήκε έξω για να το γιορτάσει με τους φίλους της.

Η φοιτήτρια εξήγησε: «Πιστεύω ότι δεν θα είχα καταφέρει να γράψω το κείμενο με τον τρόπο που το έγραψε το ChatGPT και χωρίς αυτό πιθανότατα δεν θα είχε ακυρωθεί».

«Είμαι ανακουφισμένη καθώς είμαι φοιτήτρια και δεν θέλω να ξοδέψω 60λίρες αν μπορώ να το αποφύγω. Ήμουν πολύ χαρούμενη που βρήκα ένα εργαλείο που μπορεί να με βοηθήσει να βάλω τις σκέψεις μου σε λέξεις με επαγγελματικό τρόπο».

«Έβαλα όλα τα στοιχεία μου σχετικά με το πού και πότε συνέβη, γιατί ήταν λάθος και την αναφορά μου για το πρόστιμο και μου ήρθε αυτή η τέλεια διαμορφωμένη εξατομικευμένη απάντηση μέσα σε λίγα λεπτά», είπε και πρόσθεσε ότι η απάντηση του ChatGPT ήταν «υπέροχη» και εξήγησε τέλεια την κατάσταση.


Πηγή