Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Φρίκη: Βίντεο καταγράφουν τον αποκεφαλισμό Ουκρανών στρατιωτών – Το Κίεβο συγκρίνει τη Ρωσία με τον ISIS

Το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν δύο σοκαριστικά βίντεο, που φέρονται να καταγράφουν τους αποκεφαλισμούς Ουκρανών στρατιωτών σε μέτωπα του πολέμου στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με το CNN τα βίντεο φαίνεται ότι είναι από διαφορετικά περιστατικά. Το ένα εξ’ αυτών πρέπει να γυρίστηκε πρόσφατα και λόγω των φρικτών εικόνων που περιέχει – και θυμίζουν τη δράση των τζιχαντιστών του ISIS -, τα διεθνή ΜΜΕ επέλεξαν να μην το προβάλλουν.

Το δεύτερο -αν κρίνει κανείς από το πάχος της φυλλωσιάς στο έδαφος- , δείχνει να γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Το πρώτο βίντεο ανήρτησαν ένα φιλορωσικό δίκτυο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις 8 Απριλίου. Το γύρισαν Ρώσοι μισθοφόροι της διαβόητης Wagner Group και καταγράφει τα αποκεφαλισμένα πτώματα δύο Ουκρανών στρατιωτών που κείτονται στο έδαφος δίπλα σε ένα κατεστραμμένο στρατιωτικό όχημα. Ρωσικές πηγές υποστηρίζουν ότι το βίντεο προέρχεται από περιοχή κοντά στο Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας.

Το
δεύτερο βίντεο αναρτήθηκε με φίλτρο
στο  Τwitter και δείχνει
έναν Ρώσο να κόβει με μαχαίρι το κεφάλι
ενός Ουκρανού στρατιώτη.

Μετά
τη δημοσίευση των αποκρουστικών βίντεο
με τους αποκεφαλισμούς Ουκρανών
στρατιωτών η Υπηρεσία Ασφαλείας της
Ουκρανίας ξεκίνησε έρευνα, όπως μεταδίδει
το Nexta TV.

Οργισμένος ο Ζελένσκι με το βίντεο – O Κουλέμπα συγκρίνει τη Ρωσία με τον ISIS

Το βίντεο προκάλεσε την οργή του Ουκρανού προέδρου: «Υπάρχει κάτι που ουδείς στον κόσμο μπορεί να αγνοήσει: πόσο εύκολα σκοτώνουν αυτά τα κτήνη. Ο κόσμος πρέπει να δει αυτό το βίντεο με την εκτέλεση ενός Ουκρανού αιχμαλώτου. Είναι ένα βίντεο που δείχνει τη Ρωσία, όπως είναι. Τι πλάσματα είναι», δήλωσε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε να αποπεμφθεί η Ρωσία από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Ένα φρικτό βίντεο με ρωσικά στρατεύματα να αποκεφαλίζουν έναν Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Είναι παράλογο η Ρωσία, η οποία είναι χειρότερη από το ISIS, να προεδρεύει του ΣΑΗΕ», είπε ο Κουλέμπα αναφερόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όπου η Ρωσία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία αυτόν τον μήνα. «Οι Ρώσοι τρομοκράτες πρέπει να εκδιωχθούν από την Ουκρανία και τον ΟΗΕ και να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους».

Σύμφωνα με τη σύμβουλο του επικεφαλής του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας, Ντάρια Ζαρίβνα το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Ουκρανού στρατιώτη δημοσιοποιήθηκε από Ρώσους για εκφοβιστικό σκοπό.

Όπως λέει η Ζαρίβνα, το βίντεο «σε τελική ανάλυση αποκτηνώνει και δείχνει όλη την ουσία του τρομοκρατικού κράτους της Ρωσίας. Το κοινό, το οποίο στοχεύουν, δεν είναι μόνον η Ουκρανία, αλλά και οι δυτικές κοινωνίες» είπε, σημειώνοντας ότι τέτοιες μέθοδοι εκφοβισμού δεν τρομάζουν τους Ουκρανούς. «Αυτό είναι που φοβούνται οι Ρώσοι, αλλά όχι εμείς», πρόσθεσε.




Πηγή