Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

«Φως σε μια υπόθεση που έχει δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα και την κοινωνία»

«Φως» στην υπόθεση Novartis, η οποία «έχει δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της», ζήτησε να πέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Γι’ αυτό έχει την ευθύνη η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή να δώσει τουλάχιστον αξιόπιστα και πολύ συγκεκριμένα τεκμήρια της θέλησής της και της βούλησής της να φτάσει μέχρι την πραγματική αλήθεια όλη η έρευνα που αναλαμβάνει η Βουλή να διεκπεραιώσει, ώστε να δούμε αν, πράγματι, συντρέχουν ή δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να ασκηθεί ποινική δίωξη για τις πράξεις τις οποίες περιλαμβάνει η πρόταση των βουλευτών που έκαναν αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε ο βουλευτής Ηλείας.

Επίσης, σχολίασε ότι τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όσο και ο ίδιος είναι «υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης όλων αυτών των σκανδάλων ώστε να μην αφήνεται καμία σκιά στην πολιτική ζωή του τόπου», για να υπογραμμίσει επίσης ότι «όλοι πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να λάμψει η αλήθεια».

Επισήμανε, δε, ότι «όσο μιλάμε με μισόλογα, οι σκιές που ρίχνονται σε πρόσωπα, σε θεσμούς και σε διαδικασίες είναι αυτές που ευτελίζουν την πολιτική και ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να βοηθούν να εμφανίζεται το φάντασμα της αντιπολιτικής».

Για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που δικάζονται, σήμερα, στην Τουρκία, δήλωσε ότι «η σκέψη όλων μας είναι στην Αδριανούπολη». Πρόσθεσε επίσης ότι το θέμα «έχει φορτιστεί από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» και πρόσθεσε ότι «η πολιτική επηρεάζει τη νομική αναμφισβήτητα».

Μάλιστα, ευχήθηκε οι δικαστές που θα εκδώσουν την απόφασή τους να κρατηθούν στο πλαίσιο των κανόνων που ρυθμίζουν ένα συνηθισμένο επεισόδιο στα σύνορα και έκανε λόγο για αξιοθαύμαστη υπευθυνότητα και σοβαρότητα των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Θανάσης Δαβάκης για τους αθίγγανους, χαρακτήρισε ατυχείς τις σχετικές δηλώσεις, για τις οποίες -όπως είπε- ο κ. Δαβάκης ζήτησε συγγνώμη. Ο κ. Τζαβάρας τάχθηκε, σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε, εναντίον του λόγου του μίσους που, όπως είπε, χρησιμοποιούν «κάποιοι και στο πολιτικό στερέωμα και στον δημόσιο βίο».

localStorage.clear();


Πηγή