Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Φωτιά στο «Euroferry Olympia»: Ολονύκτια επιχείρηση της ΕΜΑΚ -Κορυφώνεται η αγωνία για τους 10 αγνοούμενους

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι έρευνες από τα στελέχη της ΕΜΑΚ στο πλοίο «Euroferry Olympia» για τον εντοπισμό των 10 αγνοούμενων.

Όπως είπε εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στο iefimerida.gr 45 άνδρες της Πυροσβεστικής έδιναν ολονύχτια μάχη με τον χρόνο για πέμπτη ημέρα για τον εντοπισμό των 10 ανθρώπων, οι συγγενείς των οποίων ελπίζουν σε ένα σημάδι ζωής μετά το φωτιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία στο πλοίο τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής (18/2).

Euroferry Olympia: Βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου -Πυροσβέστες μέσα σε καπνούς -Κάηκαν ολοσχερώς φορτηγά

Το πλοίο πλέον έχει μεταφερθεί στα βόρεια της Κέρκυρας, όπου ρυμουλκά σκάφη συνεχίζουν τις ρίψεις νερού προκειμένου να πέσει το θερμικό φορτίο στις μεταλλικές επιφάνειες -τις προηγούμενες ημέρες οι θερμοκρασίες έφταναν και τους 900 βαθμούς Κελσίου- προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των ανδρών της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Χθες το iefimerida.gr δημοσίευσε βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου με τα καμένα οχήματα και τους πυροσβέστες να παλεύουν μέσα στους καπνούς. Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Την Κυριακή (20/2) άνδρες της ΕΜΑΚ που ανέβηκαν στο φλεγόμενο πλοίο εντόπισαν τη σορό ενός 58χρονου οδηγού σε καμπίνα φορτηγού στο γκαράζ 2. Νωρίτερα, είχε διασωθεί ένας Λευκορώσος 21 ετών, οδηγός φορτηγού με λιθουανικές πινακίδες.


Πηγή