Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Χαρδαλιάς: Ο ΥΦΕΘΑ παρακολούθησε την εντυπωσιακή επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Φλοίσβο

Την εντυπωσιακή αεροπορική επιδειξη που πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, παρακολούθησε ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αεροσκάφη όλων των τύπων της Πολεμικής Αεροπορίας, των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», T-6A «Δαίδαλος» και το επετειακο αεροσκάφος Spitfire, καθώς και πολιτικά αεροσκάφη των εταιρειών «Sky Express» και «Aegean Airlines».

Το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για τη σημερινή αεροπορική επίδειξη -«Οι ουρανοί είναι δικοί μας»

Εντυπωσιακή επίδειξη στον Φλοίσβο -«Μολών λαβέ ακόμα και τη νύχτα», το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς

Στο πλαίσιο της αεροπορικής επίδειξης διεξήχθη μεταξύ άλλων εξομοίωση αερομαχίας ανάμεσα σε αεροσκάφη F-16 και Rafale F3R, προσομοίωση προσβολής στόχου επιφανείας από αεροσκάφη F-4 και F-16 και επίδειξη διάσωσης ναυαγού από ελικόπτερο Super Puma.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος, οι Βουλευτές Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλειος Πέτρος Σπανάκης, Διονύσιος Χατζηδάκης, ‘Αννα Καραμανλή, Αντωνία (Τόνια) Αντωνίου, Θεοχάρης (Χάρης) Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Δημήτριος Βαγενάς, ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επίτιμοι Αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Πηγή