Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: «Έχω καταλήξει μέσα μου -Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις»

«Έχουμε κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον πρωθυπουργό για την αύξηση του κατώτατου μισθού και θα κάνουμε κι άλλη», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο BLUE SKY, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «εγώ έχω καταλήξει μέσα μου, αλλά η απόφαση θα ληφθεί στο υπουργικό συμβούλιο την άλλη εβδομάδα και η απόφαση αυτή θα είναι και πολιτική».

Αναφορικά με τις συντάξεις δήλωσε ότι «από 1/1/23 πολλοί συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους αλλά και πολλοί δεν θα πάρουν λόγω της προσωπικής διαφοράς».

Για τις εκκρεμείς συντάξεις τόνισε ότι «υπάρχουν 78.000 κύριες και περίπου 95.000 επικουρικές». Επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει αυξήσει κατά 83% την έκδοση συντάξεων σε σχέση με το ’19 και δίνει προτεραιότητα στις κύριες».

Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι «με τις νέες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή η έκδοση των συντάξεων θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερη ενώ χαρακτήρισε πολύ επιτυχημένη την συμμετοχή ιδιωτών στην έκδοση συντάξεων».

Τέλος, για τη θέμα της ακρίβειας υποστήριξε ότι «οφείλεται στην συγκυρία λόγω του πολέμου και πρόσθεσε πως αν η ΔΕΗ είχε μείνει όπως ήταν και δεν είχε ιδιωτικοποιηθεί δεν θα μπορούσε να διαθέσει 850 εκατ. να βοηθήσει τον κόσμο».


Πηγή