Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Χατζηδάκης σε Σταθάκη: Γιατί είναι εκτός λειτουργίας η υπηρεσία κατάθεσης εμπορικών σημάτων;

Τεχνικό πρόβλημα εμποδίζει τη λειτουργία παροχής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών εμπορικών σημάτων στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, με ερώτησή του στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ζητάει να ενημερωθεί για το θέμα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, «στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή (http://www.gge.gr) αναφέρεται πως έχει διακοπεί, από τις 23/9/2016, η παροχή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών σημάτων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όμως, στις 2/11/2016 -40 ημέρες μετά- το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί, χωρίς, μάλιστα να υπάρχει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασής του». «Αποτέλεσμα», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης, «είναι να δυσχεραίνεται σημαντικά η εμπορική δραστηριότητα πολλών συμπολιτών μας, με αρνητικές επιπτώσεις για τους ίδιους, αλλά και για την ελληνική οικονομία».

«Όλα αυτά, μάλιστα», τονίζει, «τη στιγμή που ένα από τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά στοιχήματα της χώρας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσω παροχής περισσότερων ψηφιακών υπηρεσιών».


Πηγή