Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Χρίστος Δήμας: Συναντήθηκε με υπουργούς της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων -Τι συζήτησαν

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επισκέφτηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Dr. Ahmad Belhoul Al Falasi και τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και προηγμένων Τεχνολογιών Omar Al Suwaidi.

Σκοπός των συναντήσεων είναι η στενότερη συνεργασία των δυο χωρών στην έρευνα και την καινοτομία, αλλά και σε θεματικούς τομείς αμοιβαίου στρατηγικού ενδιαφέροντος. «Συζητήσαμε για την στενότερη συνεργασία μας στην έρευνα και την καινοτομία και για θεματικούς τομείς αμοιβαίου στρατηγικού ενδιαφέροντος».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, παρουσίασε στο Greek Innovation Business Forum, στη Διεθνή έκθεση καινοτομίας που διεξάγεται στο Ντουμπάι, την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στο Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση Expo 2020 Dubai, με σύνθημα «Greece Tomorrow, Today» και προβάλλει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα που την επανατοποθετούν στον επενδυτικό χάρτη.

«Μια νέα δυναμική αναπτύσσεται στο οικοσύστημα καινοτομίας»

Για πρώτη φορά μια επιχειρηματική, ερευνητική και επιστημονική αποστολή της Ελληνικής Πολιτείας, επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με στόχο την εξωστρέφεια και την συνεργασία. Στην αποστολή συμμετέχουν 15 νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, 7 Ερευνητικά Κέντρα της χώρας μας και το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς ThessINTEC.

«Για πρώτη φορά μια επιχειρηματική, ερευνητική και επιστημονική αποστολή της Ελληνικής Πολιτείας, παρουσιάζει την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στο οικοσύστημα καινοτομίας».

Στο μεταξύ, ο κ. Δήμας έκανε στο Facebook σχετική ανάρτηση.
«Σε συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συζητήσαμε για τη στενότερη συνεργασία μας στην έρευνα και την καινοτομία και για θεματικούς τομείς αμοιβαίου στρατηγικού ενδιαφέροντος. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας για την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Dr. Ahmad Belhoul Al Falasi και τον υφυπουργό Βιομηχανίας και προηγμένων Τεχνολογιών Omar Al Suwaidi. Στις συναντήσεις έλαβαν μέρος επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννης Σμυρλής και ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Ζώης Διονύσης», έγραψε στη δημοσίευση που έκανε στο Facebook ο Χρίστος Δήμας.


Πηγή