Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη αύριο για 5 ώρες -Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Με πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί, θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στην αυριανή 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στα λεωφορεία 11:00-16:00

Αυτό αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης. Όπως διευκρινίζεται, η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει έως και τις 16.00.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Υπενθυμίζεται πως σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται γενικότερα η χώρα, αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου, καθώς διάφοροι τομείς θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ προχωρούν σε 24ωρη απεργία, όπως αποφάσισε το Σωματείο Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

Παράλληλα, μέχρι και την Τετάρτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα και ο προαστιακός, έπειτα από τις αποφάσεις των σωματείων εργαζομένων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, καθώς την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη αποφάσισε στη συνεδρίασή της η Εκτελεστική της Επιτροπή, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου.

Τέλος, σε 24ωρη απεργία προχωρά και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για την Τετάρτη και συγκεκριμένα από 00:01 έως 24:00.


Πηγή