Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας ερευνά το FBI το αιματοκύλισμα στο Νιού Τζέρσεϊ

Ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας ερευνά το FBI το αιματοκύλισμα στο Νιού Τζέρσεϊ

Έξι άνθρωποι, μεταξύ αυτών ο άνδρας και η γυναίκα που διέπραξαν την επίθεση, τρεις πολίτες και ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν σε μια σειρά γεγονότων που κατέληξαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την Αστυνομία, την Τρίτη (10/12), στο Νιου Τζέρσεϊ.

Το FBI ερευνά τη φονική επίθεση εναντίον ενός εβραϊκού παντοπωλείου ως υπόθεση εγχώριας τρομοκρατίας, την οποία «προκάλεσε ο αντισημιτισμός και το μίσος», όπως δήλωσαν σήμερα ο εισαγγελέας της πολιτείας, Κούρμπιρ Γκρούαλ, και ο εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϊ, Κρεγκ Καρπετίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

«Τα στοιχεία δείχνουν προς εγκλήματα μίσους» είπε ο Γκρούαλ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Και πρόσθεσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ερευνούμε αυτό το περιστατικό ως πιθανή ενέργεια εγχώριας τρομοκρατίας, την οποία πυροδότησαν τόσο ο αντισημιτισμός όσο και απόψεις κατά των δυνάμεων επιβολής του νόμου».

Η διάρκειας τεσσάρων ωρών μάχη στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ ξέσπασε, όταν το ζευγάρι των δραστών πυροβόλησε εναντίον ενός αστυνομικού σε κοντινό νεκροταφείο και κατόπιν διέφυγε με ένα λευκό βανάκι.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι εξετάζουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες αποδείξεις για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα κίνητρα των δραστών, την ώρα που -όπως λένε- τουλάχιστον ένας εξ αυτών φαίνεται ότι συνδέεται με την οργάνωση Black Hebrew Israelites, την οποία το Southern Poverty Law Center, που παρακολουθεί τις εξτρεμιστικές δραστηριότητες στις ΗΠΑ, κατατάσσει μεταξύ των εξτρεμιστικών οργανώσεων.


Πηγή