Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

11 νεκροί σε κέντρο νεοσυλλέκτων στη Ρωσία -«Τρομοκρατική επίθεση» λέει η Μόσχα

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς σε χώρο στρατιωτικής εκπαίδευσης στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Συγκεκριμένα, δύο επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ εναντίον εθελοντών που ήθελαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία, σύμφωνα το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Αυτομόλησαν από τη Ρωσία αξιωματικός της FSB και μισθοφόρος της «Wagner» -Ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Γαλλία

Ρώσοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την επίθεση ως τρομοκρατική ενέργεια.

«Ως αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης σε στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στην περιοχή Μπέλγκοροντ, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 15 τραυματίστηκαν και λαμβάνουν ιατρική βοήθεια», ανέφερε το TASS.

«Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας εκπαίδευσης σκοποβολής με εθελοντές που προετοιμάζονταν για μια ειδική επιχείρηση. Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο προσωπικό της μονάδας με πυροβόλα όπλα».

Το RIA, που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι οι δύο δράστες σκοτώθηκαν μετά την «επίθεση», όπως την χαρακτηρίζει το υπουργείο, σε ρωσικό στρατιωτικό έδαφος, στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, αναφέρεται ότι «δύο πολίτες» με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση, άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα κατά τη διάρκεια άσκησης.

«Οι δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν από πυρά που ερρίφθησαν ως απάντηση», τονίζεται. Το υπουργείο δεν έδωσε άλλα στοιχεία.

Το Μπέλγκοροντ βρίσκεται βόρεια των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία, στα δυτικά της χώρας.


Πηγή