Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

38η Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College με άρωμα δημιουργικής Ελλάδας

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι Τελετές Αποφοίτησης της Τάξης του 2017 του Mediterranean College στην Αθήνα τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ελληνικός Κόσμος και στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 1 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Κοινός θεματικός άξονας των δύο εκδηλώσεων ήταν η Ελλάδα στο Επίκεντρο της Ακαδημαϊκής και Πολιτιστικής Προσφοράς.

1150MC18

Παρουσία του Pro Vice Chancellor (Research) του University of Derby, Professor Nikolaos Antonopoulos στην Αθήνα  και του School of Business and Management, UK & International Partnerships Manager του University of Derby, Mrs Gail Thrippleton στη Θεσσαλονίκη, του Ιδρυτή του Mediterranean College, Καθηγητή & Συγγραφέα, κ. Σοφοκλή Ξυνή και των μελών της Ακαδημαϊκής Διεύθυνσης του Κολλεγίου απονεμήθηκαν πτυχία και διπλώματα Bachelor’s, Master’s, Higher National Diplomas και τίτλοι επαγγελματικής εξειδίκευσης Professional/ Executive Diplomas σε απόφοιτους των σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης, Τουρισμού & Φιλοξενίας και Μηχανικών του Mediterranean College και του Mediterranean Professional Studies.

IMG_8369low

Ακαδημαϊκές υποτροφίες απονεμήθηκαν στους αριστεύσαντες και ειδικές βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε καθηγητές και φοιτητές που ξεχώρισαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

_MG_6722low

Στα 4 βασικά κριτήρια-την αξιοκρατία, την εργατικότητα, την εξωστρέφεια και την ελληνικότητα- με τα οποία οι απόφοιτοι της τάξης του 2017 θα μπορέσουν να συγκροτήσουν και να εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους καταξίωση, αναφέρθηκε-μεταξύ άλλων- στον χαιρετισμό του, ο Ιδρυτής του Mediterranean College Καθηγητής-Συγγραφέας, κ. Σοφοκλής Ξυνής.

IMG_8425low

Για τη Γνώση που είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστούν υψίστης σημασίας προβλήματα (διλήμματα, όπως χαρακτηριστικά τα όρισε) της ζωής μας με στόχο «να φύγουμε από το ψυχοφθόρο Εγώ στο δημιουργικό Εμείς, για να γίνει ξανά η Ελλάδα μια μεγάλη χώρα χρήσιμη στους Έλληνες και στον υπόλοιπο κόσμο» μίλησε ο κεντρικός ομιλητής της Τελετής Αποφοίτησης στην Αθήνα, κ. Γιάννης Σμαραγδής. Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης ευχήθηκε στους απόφοιτους της Τάξης του 2017 να είναι εκείνοι που θα κάνουν τη σημαντική διαφορά.

_MG_6781low

Highlight της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της πρωτοβουλίας του καθηγητή, κ. Σοφοκλή Ξυνή, η οποία περιγράφεται και στο βιβλίο του με τίτλο: «Ελλάδα, Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης», ως μία δυναμική πρόταση διεξόδου από την οικονομική κρίση μέσω της εκπαιδευτικής εξωστρέφειας.

IMG_8448low

Στην εκδήλωση της Αθήνας, τιμητικές βραβεύσεις απονεμήθηκαν στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (Ε.Ι.Π.) για την προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας και στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για την Προώθηση της Υψηλής Ποιότητας Ελληνικής Επιχειρηματικότητας. Τα βραβεία παρέλαβαν ο Προϊστάμενος Διεθνών Σχέσεων του Ε.Ι.Π., Δρ Στέφανος Βαλιανάτος και ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ & Διευθυντής Εξαγωγών και Marketing AGRINO κ. Άγις Πιστιόλας, αντίστοιχα, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό στους απόφοιτους.

_MG_6805low

Key Note Speaker στην τελετή της Θεσσαλονίκης ήταν η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Δόκτωρ Κυριακή Ουδατζή η οποία αναφέρθηκε στην κεφαλαιώδους σημασία συμβολή της αρχαίας Ελληνικής σκέψης στη διαμόρφωση τους δυτικού πολιτισμού ενώ ακολούθως επικεντρώθηκε στη συμβολή του Ολυμπισμού – ως γνήσιο τέκνο και παράγωγο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και της ελληνικής παιδείας – στη σύγχρονη εξέλιξη του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και στην επίλυση των σύγχρονων πολύπλοκων προβλημάτων της πολιτισμικής κρίσης.

IMG_8479low

Στη Θεσσαλονίκη, τιμητική βράβευση απονεμήθηκε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρουσία του Προέδρου του, Δόκτωρα Άρη Στυλιανού.

IMG_8924low

Την 38η Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαίοι επαγγελματίες, εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, εκπρόσωποι του Πολιτισμού & Αθλητισμού.

IMG_8956low

Mediterranean College

Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600

Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4,  ΤΗΛ.: 2310 287779 / 2310 547708

www.medcollege.edu.gr, [email protected]

localStorage.clear();


Πηγή