Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Aξιωματούχος ΗΠΑ: Οι Ρώσοι έχουν υποστεί βαριές απώλειες στην Ουκρανία -Έχουν χάσει τουλάχιστον 1.000 τανκς

Για μεγάλες απώλειες του ρωσικού στρατού στο πεδίο της Ουκρανίας μιλά Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει «σχεδόν 1.000 άρματα μάχης» και «πολύ περισσότερα από 350 πυροβόλα», καθώς και «σχεδόν τρεις δωδεκάδες μαχητικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη και περισσότερα από 50 ελικόπτερα» μέχρι στιγμής στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα είπε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Άμυνας των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Αυτοί οι αριθμοί είναι μικρότεροι από ό,τι ορισμένες εκτιμήσεις της ουκρανικής κυβέρνησης υπολογίζουν, αλλά εξακολουθούν να αντικατοπτρίζουν τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός στην προσπάθεια να καταλάβει εδάφη από την Ουκρανία.

Παρά τις απώλειες, ο ρωσικός στρατός διατηρεί την υπεροχή του, λέει αξιωματούχος των ΗΠΑ

Ωστόσο, με όλες αυτές τις απώλειες, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι Ρώσοι «έχουν ακόμη το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών τους», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. «Έχουν επενδύσει πάρα πολύ από το υλικό και το προσωπικό τους σε αυτή τη μάχη, και οι Ουκρανοί έχουν υποστεί απώλειες, οι Ρώσοι έχουν υποστεί απώλειες».

«Οι Ρώσοι έχουν όντως υπεροχή εδώ όσον αφορά τον αριθμό των πλεονεκτημάτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη μάχη όσον αφορά το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τα όπλα, και πρέπει απλώς να το έχουμε κατά νου», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Παρά τις προσδοκίες ότι η Ρωσία θα νικούσε γρήγορα τις ουκρανικές δυνάμεις και θα καταλάμβανε την πρωτεύουσα, το Κίεβο, σε εβδομάδες, αν όχι σε ημέρες, τα λάθη της Ρωσίας απέναντι στη σκληρή ουκρανική αντίσταση οδήγησαν σε απώλειες, καθυστερήσεις και υποχωρήσεις πέρα από ό,τι αναμενόταν για την προέλαση των Ρώσων.


Πηγή