Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Η «αχίλλειος πτέρνα» του Μαζιώτη ήταν η Κατερίνα

Η «αχίλλειος πτέρνα» του Μαζιώτη ήταν η Κατερίνα

Οι λεπτομέρειες που πρόδωσαν τον καταζητούμενο τρομοκράτη

Απίστευτες λεπτομέρειες και συμπτώσεις κρύβονται πίσω από τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι.

Το σκηνικό στήθηκε από τις εμμονές τις καθημερινότητας του τρομοκράτη, που φοράει τα ίδια ρούχα, συχνάζει στις ίδιες περιοχές και χρησιμοποιεί τον ηλεκτρικό και από την επιμονή της 25χρονης Κατερίνας, της αστυνομικίνας που έχει μελετήσει με προσοχή τις ιδιαιτερότητες του 42χρονου Μαζιώτη.

Η 25χρονη είναι ειδικά εκπαιδευμένη για πέντε χρόνια ώστε να εντοπίζει ύποπτους σε πολυσύχναστες περιοχές και να τους παρακολουθεί. Υπηρετεί στις ομάδες επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Εσωτερικής Τρομοκρατίας και όπως λένε συνάδελφοί της, όσο ήσυχη και ευγενής φαίνεται, τόσο «δαιμονισμένη» είναι με τη δουλειά της, την οποία αντιμετωπίζει με προσήλωση, αναφέρει η«Realnews».

Από τότε που εντάχθηκε στις ομάδες αναζήτησης μελετούσε σχεδόν καθημερινά όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τον Μαζιώτη, έτσι ώστε η φιγούρα της να του γίνει οικεία. Και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο στην τακτική της, αφού από την πρώτη στιγμή που τον είδε στο βαγόνι του ηλεκτρικού στην Ομόνοια ήταν σίγουρη για την ταυτότητά του.

Σημείο κλειδί στον εγκλωβισμό του Ν. Μαζιώτη φαίνεται ότι είναι η ανατίναξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου. Από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε, την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Μαζιώτης βρισκόταν μόνιμα στην Αθήνα και δεν ρίσκαρε να μετακινείται στην επαρχία.