Πέμπτη , 8 Ιούνιος 2023
Αγόρασε φορτηγό «φάντασμα» μέσω ιστοσελίδας

Αγόρασε φορτηγό «φάντασμα» μέσω ιστοσελίδας

Θύμα απάτης έπεσε 48χρονος στην Πέλλα

Ένας 48χρονος στην Πέλλα έπεσε θύμα απάτης μέσω διαδικτύου, ο οποίος προέβη πριν από ένα μήνα σε αγορά φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο δεν «είδε» ποτέ.

Στα χέρια της αστυνομίας μετά από διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται 27χρονος ως υπαίτιος για την απάτη και για πλαστογραφία.

Οι έρευνες της αστυνομίας άρχισαν, όταν ο 48χρονος κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Αριδαίας Πέλλας ότι τηλεφώνησε σε αριθμό ιστοσελίδας πώλησης αυτοκινήτων, συνομίλησε με άγνωστο άνδρα για την αγορά του οχήματος, ο οποίος όμως τον εξαπάτησε.

Συγκεκριμένα ο 48χρονος κατήγγειλε ότι κατέθεσε χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό, ως αντίτιμο για την αγορά ενός Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, χωρίς ωστόσο να το παραλάβει ποτέ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 27χρονος είναι ο κάτοχος του συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού και ότι για να εξαπατήσει τον 48χρονο, του απέστειλε μία υπεύθυνη δήλωση, συμπληρωμένη με ψευδή στοιχεία, η οποία ήταν πλαστή.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας Πέλλας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

Πηγή: newsbeast.gr