Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Το AirVR μετατρέπει συσκευές σε Apple σε «γυαλιά» εικονικής πραγματικότητας

Το AirVR μετατρέπει συσκευές σε Apple σε «γυαλιά» εικονικής πραγματικότητας

Η οικονομική απάντηση στη συσκευή της Oculus Rift

Μετά την αίσθηση που δημιούργησαν τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας της Oculus Rift, αρκετές εταιρείες έχουν αποπειραθεί να δημιουργήσουν ανάλογα προϊόντα.

Το σχεδιαστικό στούντιο Metatecture ανέπτυξε ένα σύστημα με την ονομασία AirVR, το οποίο σχεδιάστηκε ώστε να λειτουργεί με τις τελευταίες φορητές συσκευές της Apple, παρέχοντας μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας χωρίς μεγάλο κόστος.

Η συσκευή AirVR είναι σχεδιασμένη με ειδικό χώρο που «φιλοξενεί» τη φορητή συσκευή μας. Επιπλέον, διαθέτει δύο φακούς που επιτρέπουν να εστιάσουμε στην οθόνη.

Το AirVR είναι συμβατό με iPad Mini, iPad Mini Retina και iPhone 6, αλλά οι σχεδιαστές δηλώσαν πως ήταν οι επιδόσεις και η ποιότητα οθόνη του iPad Mini Retina που τους ενέπνευσε για να δημιουργήσουν τη συσκευή τους.

Όσον αφορά το περιεχόμενο θέασης, η εταιρεία έχει αναπτύξει ορισμένες βασικές εφαρμογές, όπως το PhotoVR, που χρησιμοποιήσει την κάμερα της φορητής συσκευής ώστε να τραβήξει φωτογραφίες σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας και το PanoramaVR που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν πανοραμικές εικόνες.

Οι δημιουργοί αναζητούν χρηματοδότηση στο Kickstarter προκειμένου να ξεκινήσουν την παραγωγή το Δεκέμβρη, εάν όλα πάνε καλά.

Πηγή: newsbeast.gr