Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
«Ανθρώπων ίχνη» στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

«Ανθρώπων ίχνη» στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Ψυχολογικές καταστάσεις, καθημερινότητα, χαρμολύπες και ανθρώπινα ίχνη σε κοινά καθημερινά αντικείμενα αποτυπώνονται σε 51 εικαστικά έργα τα οποία παρουσιάζονται στη έκθεση του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου με τίτλο «Ανθρώπων ίχνη» που φιλοξενείται από σήμερα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου.

«Μετά την ιδιαίτερη καλλιτεχνική και κοινωνική επιτυχία που είχε η πρώτη έκθεση με τίτλο “Παρεμβολές σε γκρίζο” που διοργανώσαμε πέρσι, φέτος προχωρήσαμε στη διοργάνωση μιας νέας έκθεσης με έργα 13 γνωστών εικαστικών καλλιτεχνών, με τίτλο “Ανθρώπων ίχνη” στην οποία συμμετέχουν αρμονικά διδάσκοντες και πτυχιούχοι της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ καθώς και μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος. Η τέχνη έχει πολλά ρεύματα, τάσεις, διχασμούς όνειρα και ανατάσεις. Το ανθρωποκεντρικό του θέματος και η ισορρόπηση των ιδιορρυθμιών και των τεχνοτροπιών προσφέρουν την εμπειρία της έκθεσης» αναφέρει ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και πρόεδρος του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών του Παπαγεωργίου, Αντώνης Φιλιππόπουλος.

Ο Τομέας Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών έχει σχεδιάσει ένα ευρύ πρόγραμμα εικαστικών μουσικών και θεατρικών δρωμένων , παρουσιάσεις βιβλίων και μαθημάτων σχεδίου. «Ιδιαίτερο μέλημά μας είναι η δια μέσου της τέχνης θετική ψυχολογική επίδραση στους νοσηλευόμενούς μας, στα παιδιά και στους συνοδούς» προσθέτει ο κ. Φιλιππόπουλος.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται απόψε στις 19:00 στον κεντρικό χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο σαξοφωνίστας Μπάμπης Προδρομίδης και ο κιθαρίστας Βασίλης Γκουνέλας.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr