Δευτέρα , 25 Μάιος 2020
Apple: Υπερβολικά σπάνιο να λυγίσει ένα iPhone 6

Apple: Υπερβολικά σπάνιο να λυγίσει ένα iPhone 6

«Οι συσκευές υπερκαλύπτουν όλες τις προδιαγραφές ποιότητας για να αντέχουν στην καθημερινή χρήση»

Στην αντεπίθεση πέρασε η  Apple μετά το σάλο που προκλήθηκε με τα iPhone 6 που λυγίζουν με γυμνά χέρια.

Μετά τις αναφορές που κυκλοφόρησαν και ήθελαν το νέο smartphone στη μεγάλη του έκδοση, Plus, να μπορεί να λυγίζει είτε από το χέρι κάποιου, είτε επειδή το έχει στην τσέπη του, η Apple παραδέχτηκε ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί, αν και «υπερβολικά σπάνια», σε συνθήκες κανονικής χρήσης.

Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε ότι η ίδια δέχτηκε αναφορές για λυγισμένα iPhone 6 Plus από 9 πελάτες της που είχαν αγοράσει το iPhone Plus.

Η Apple, σε ανακοίνωσή της,  επεσήμανε ότι το εξωτερικό περίβλημα του νέου smartphone της έχει κατασκευαστεί από ανοδιωμένο αλουμίνιο, που έχει υποστεί βαφή για πρόσθετη ενίσχυση. Επίσης, ανέφερε ότι η συσκευή διαθέτει μέρη από ανοξείδωτο ατσάλι και τιτάνιο, καθώς και «το πιο δυνατό γυαλί στην βιομηχανία smartphones», που προσθέτουν έξτρα αντοχή στις περιοχές εκείνες που είναι πιθανό να καταπονηθούν περισσότερο.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι επέλεξε υψηλής ποιότητας υλικά, ότι έδωσε μεγάλη προσοχή στην κατασκευή και ότι έκανε όλα τα αναγκαία τεστ κατά τον κύκλο ανάπτυξης του προϊόντος, έτσι ώστε το iPhone 6 και το iPhone 6 Ρlus «να πληρούν ή και να υπερκαλύπτουν όλες τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας για να αντέχουν στην καθημερινή πραγματική χρήση τους».

«Με φυσιολογική χρήση, ένα λύγισμα στο iPhone 6 είναι υπερβολικά σπάνιο», τόνισε και πρόσθεσε ότι «μετά από τις πρώτες έξι ημέρες πώλησης (του νέου μοντέλου), συνολικά εννέα πελάτες ήλθαν σε επαφή με την Apple για ένα λυγισμένο iPhone 6 Plus».

Ανάμεσα στα τεστ που έκανε η εταιρεία, προτού κυκλοφορήσει το νέο προϊόν, ήταν η «δοκιμασία του καθίσματος», κατά την οποία έλεγξε τις πιθανές συνέπειες, αν ο χρήστης κάθεται πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια, έχοντας τη συσκευή στην πίσω τσέπη του. Πραγματοποίησε επίσης τη «δοκιμασία του στριψίματος», για να διαπιστώσει τυχόν συνέπειες, αν ο χρήστης πιάσει τη συσκευή με τα χέρια του από τις δύο άκρες και προσπαθήσει να τη λυγίσει.

Η μετοχή δέχτηκε πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μόλις διέρρευσαν οι φήμες για το πιθανό λύγισμα του νέου μοντέλου της, αλλά και μετά από ένα άλλο πρόβλημα, λογισμικού και όχι υλικού. Αφορά την πρόσφατη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός της iOS 8.0.1, εξαιτίας της οποίας οι χρήστες iPhone 6 παραπονέθηκαν ότι η συσκευή τους δεν μπορούσε ούτε να κάνει, ούτε να δεχτεί κλήσεις. Η εταιρεία κυκλοφόρησε νέα αναβάθμιση του λογισμικού (η προηγούμενη αποσύρθηκε γρήγορα) για να διορθώσει το πρόβλημα.

Πηγή: newsbeast.gr