Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Αιχμάλωτοι της Εφορίας 2,6 εκατ. φορολογούμενοι

Αιχμάλωτοι της Εφορίας 2,6 εκατ. φορολογούμενοι

Στις 4.000 οι καθημερινές εντολές για κατασχέσεις

«Όμηροι» της Εφορίας είναι 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι καθώς οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξάνονται μήνα με τον μήνα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Οι απανωτές αυξήσεις φόρων, οι δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ανεργία και τα λουκέτα που μπήκαν στην αγορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν στην ώρα τους τις οφειλές τους αλλά ακόμη και να ενταχθούν στις ρυθμίσεις προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε μηνιαίες δόσεις.

Τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει επίθεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο από τις εφορίες με αποτέλεσμα να εκδίδονται ακόμη και 4.000 κατασχετήρια την ημέρα σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».

Η εφορία στέλνει με e-mail τα στοιχεία των οφειλετών στις τράπεζες και δεσμεύονται λογαριασμοί και καταθέσεις. Οι οφειλές ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο έχουν εκτιναχθεί καθώς πάνω από 6 δισ. ευρώ δεν πληρώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους και οι ληξιπρόθεσμες συνολικά είναι πάνω από τα 67,25 δισ. ευρώ.

Μάλιστα η κατάσταση αναμένεται να χειροτερεύσει καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να πληρωθούν φόροι 11 δισ. ευρώ.