Παρασκευή , 10 Ιούλιος 2020
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα Έμπολα στις ΗΠΑ

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα Έμπολα στις ΗΠΑ

Αφορά τη νοσηλεύτρια που εργάζεται σε νοσοκομείο του Τέξας

Oι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα το πρώτο κρούσμα Έμπολα σε ασθενή που έχει προσβληθεί στις ΗΠΑ, σε μία νοσηλεύτρια που εργάζεται σε ένα νοσοκομείο του Τέξας (νότια) όπου ένας Λιβεριανός που είχε μολυνθεί κατέληξε.

Οι «εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες δείχνουν ότι η νοσηλεύτρια που εργάζεται στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Τέξας έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα» ανακοίνωσε το αμερικανικό ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Η ασθενής, που έχει τεθεί σε απομόνωση, ανήκε στην ομάδα που περιέθαλψε τον Λιβεριανό Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο οποίος πέθανε την 4η Οκτωβρίου.

Αυτό «το νέο είναι φυσικά ανησυχητικό για την ασθενή, την οικογένειά της, τους συναδέλφους της και την πόλη του Ντάλας» συνεχίζει η ανακοίνωση όπου προστίθεται ότι το CDC και οι υπηρεσίες υγείας του Τέξας «εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μία εξάπλωση της μόλυνσης μπορεί να αποφευχθεί με τη λήψη επαρκών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Άλλος ένας άνθρωπος που ήλθε σε επαφή με την ασθενή έχει εντοπιστεί και βρίσκεται υπό παρακολούθηση, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr