Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
«Έξυπνη» καφετιέρα υπόσχεται ένα απολαυστικό ρόφημα

«Έξυπνη» καφετιέρα υπόσχεται ένα απολαυστικό ρόφημα

Ελέγχεται μέσω εφαρμογής και αυτόματα παρασκευάζει τον καφέ που επιθυμούμε

Μέχρι τώρα για να ετοιμάσουμε μια κούπα (γαλλικού) καφέ, απλά προσθέταμε το νερό και τον καφέ στη μηχανή και πατούσαμε ένα διακόπτη. Ωστόσο, η σύγχρονη τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή και στην εκχύλιση του καφέ, με την εμφάνιση εξελιγμένων μοντέλων που φιλοδοξούν να κάνουν ακόμη πιο εύχρηστη και με περισσότερες δυνατότητες την παραδοσιακή καφετιέρα.

Τελευταία προσθήκη στις «έξυπνες» καφετιέρες είναι η Bruvelo, μια αυτόματη μηχανή που ελέγχεται από ειδική εφαρμογή, καθώς συνδέεται μέσω Wi-Fi! Μάλιστα, μέσω της εφαρμογής για smartphone, ο χρήστης μπορεί να ζητήσει την προετοιμασία διαφορετικών «συνταγών». Η παραμετροποίηση του ροφήματος αφορά τη θερμοκρασία, την αναλογία νερού και καφέ και άλλα χαρακτηριστικά εκχύλισης.

Η Bruvelo είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει τον καλύτερης ποιότητας καφέ, καθώς διαθέτει ενσωματωμένο κεραμικό μύλο, ο οποίος θα κόψει την επιθυμητή ποσότητα καφέ, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουμε θέσει μέσω της εφαρμογής. Παράλληλα, η ενσωματωμένη ζυγαριά θα πληροφορήσει το χρήστη για τα γραμμάρια του καφέ να προσθέσει. Επιπλέον, η μηχανή εξοπλίζεται διαθέτει ειδικό φίλτρο νερού με άνθρακα!

Για την παραγωγή της μηχανής, οι σχεδιαστές αναζητούν χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter, με το στόχο να έχει σχεδόν επιτευχθεί και τους καταναλωτές να μπορούν να αποκτήσουν την Bruvelo με 350 δολάρια, τον Ιούνιο του ΄15.

Πηγή: newsbeast.gr