Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
EXPOSED: Η πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Αλεξίας Μαρούλη

EXPOSED: Η πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Αλεξίας Μαρούλη

Η πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Αλεξίας Μαρούλη εγκαινιάζεται την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, στην Γκαλερί “7”

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αλεξίας Μαρούλη με τίτλο EXPOSED αποτελείται από μια σειρά έργων [λάδια σε καμβά] που πραγματεύονται το στήθος ως μέσο ανακούφισης και φροντίδας, τις ανθρώπινες σχέσεις, με αφετηρία τον πρωταρχικό σύνδεσμο μεταξύ της μητέρας και του παιδιού, αλλά και το στήθος που νοσεί, τραυματίζεται, αναιρείται. Το γυναικείο στήθος, το οποίο διαχρονικά αντιμετωπίστηκε είτε ως μέσον συντήρησης της ζωής, και κατ’ επέκταση ως ενσάρκωσή της και αντικείμενο λατρείας, είτε ως απειλή κατά του ασκητισμού και της πνευματικότητας, συμβολίζει τόσο την ερωτική επιθυμία και την μητρότητα, όσο και την αγάπη και τη στοργή.

Εκτεθειμένα γυμνά στήθη, με την καρδιά να κτυπά από κάτω τους, εκεί όπου ριζώνει η αγάπη και τρέφεται μια νέα ζωή, όπου όμως μια μέρα ίσως να γεννηθεί η αρρώστια, που θα θρέψει κι αυτή αναγκαστικά με τη σειρά της τον πόνο και τον φόβο.

Το συγκεκριμένο σύνολο έργων αποπειράται να εκθέσει τις αντοχές των ανθρώπινων σχέσεων, όταν αυτές δοκιμάζονται.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

EXPOSED

 Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής

Αλεξίας Μαρούλη

Γκαλερί ‘7’

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Αθήνα

Τ: 210 3612050 | gallery7@hol.gr

 

Επίσημα Εγκαίνια Έκθεσης Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, 20:00 – 22:00

Διάρκεια Έκθεσης                 13 – 31 Ιανουαρίου 2015

 

Ώρες Λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00-14:00 & 18:00-21:00

Τετάρτη & Σάββατο              11:00-15:00

 

Η Αλεξία Μαρούλη μιλάει για το έργο της, με τίτλο BRAVE

 «Ένα πορτραίτο της μητέρας που αγωνιά και φοβάται. Κουράστηκε αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να κουραστεί. Δεν είναι τόσο η αρρώστια όσο οι συνθήκες, οι ισορροπίες που δεν πρέπει να διαταραχθούν. Ένα πορτραίτο, πριν και μετά. Τι επιβιώνει από το πριν στο μετά και τι αντανακλάται αναδρομικά από το μετά στο πριν; Πόσο αλλοιώνεται μια εικόνα, πόσο εξασθενεί ή δυναμώνει; Η θεραπεία του καρκίνου συχνά οδηγεί σε (πρόσκαιρη έστω) απώλεια των μαλλιών. Τα μαλλιά δεν είναι απλώς στοιχείο ομορφιάς, αλλά κομμάτι της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μας. Είναι η ομορφιά που εμείς επιλέγουμε, αλλάζει όταν εμείς θέλουμε να αλλάξουμε ή παραμένει σταθερή, όταν εμείς φοβόμαστε να αλλάξουμε. Ένας άνθρωπος που φοβήθηκε να αλλάξει, φοβήθηκε να αποδυναμωθεί, αναγκάστηκε όμως να υποστεί την πραγμάτωση των φόβων του και να την αφομοιώσει σε βίωμα. Ένας γενναίος άνθρωπος».

 

Σύντομο Βιογραφικό Αλεξίας Μαρούλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Το 2013 αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Fine Arts and Technology του Middlesex University of London [ΑΚΤΟ Art and Design], με καθηγητή τον Τάσο Μισούρα. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, ενώ η έκθεση ‘Exposed’ είναι η πρώτη της ατομική (Γκαλερί ‘7’, Ιαν. 2015).

 

Ομαδικές εκθέσεις:

10ο Art is Hard              Αποθήκες Ε.Γ.Σ.Ρ. |Κουμπές, Ρέθυμνο (2013)

Open Doors 2             Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων (2013)

Ανάμεσά μας             Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων (2013)

The ID|The ODD          Εκθεσιακός Χώρος του Campus της Σχολής ΑΚΤΟ (2012)