Σάββατο , 15 Αύγουστος 2020
«Οι φευγάτοι» στο θέατρο Eliart

«Οι φευγάτοι» στο θέατρο Eliart

Οι παραστάσεις ξεκινούν την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου

Η φυγή, η κυρίαρχη τάση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είναι το θέμα της παράστασης «Οι φευγάτοι», της Ιφιγένειας Μούχτση, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, στο θέατρο Eliart στον Βοτανικό.

Πόσο εύκολο είναι να φύγεις από μία πόλη που είναι αποφασισμένη να σε κρατήσει; Πώς μπορείς να ζήσεις μέσα στην κρίση χωρίς να κλέψεις τα κλεμμένα; Πόσο διαφέρει μια κυρία των βορείων προαστίων από έναν αναρχικό; Μπορεί η “Casablanca” να ενώσει και όχι να χωρίσει τους ανθρώπους;

Ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της πόλης που διαδραματίζονται σε μπαρ, δρόμους, θέατρα, λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και λεωφορείων. Ιστορίες για τις σχέσεις των ανθρώπων, τα όνειρα και τις ανάγκες τους, αλλά και τις δυσκολίες που κάνουν τη φυγή να μοιάζει ως η μόνη διέξοδος.

Σημαντικό ρόλο στην παράσταση έχει η μουσική, μια επιλογή από ελληνικά και ξένα τραγούδια, που παρουσιάζονται ζωντανά με συνοδεία πιάνου.

«Οι φευγάτοι» γράφτηκαν από την Ιφιγένεια Μούχτση το 2013 και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά την άνοιξη του 2014 στο Shakespearebartheatre. Τον Μάιο του 2014 το έργο έλαβε μέρος στο 4ο Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Eliart, όπου κέρδισε το 2o βραβείο.

Συντελεστές
Κείμενα – σκηνοθεσία: Ιφιγένεια Μούχτση
Ηθοποιοί: Στέργιος Αποστολίνας, Ευτυχία Λιβανίου, Ιφιγένεια Μούχτση, Μάνος Τριανταφυλλάκης
Πιάνο: Γιάννης Λαζάρου
Φωτισμοί: Εβίτα Αναγνοπούλου

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Θέατρο Eliart: Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός (Στάση μετρό Κεραμεικός)
Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ, φοιτητικά-ανέργων 8 ευρώ

 

 

Πηγή: newsbeast.gr