Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

G20: Ο Μπάιντεν πιάστηκε στα πράσα με σκονάκι -Του έγραφαν πότε να καθίσει, να μιλήσει, να ποζάρει στον φακό

Ο φακός συνέλαβε τον Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στην Ινδονησία με ένα σκονάκι, που του έδινε σαφείς οδηγίες αναφορικά με το πότε έπρεπε να καθίσει και να ποζάρει στον φακό.

Μια κοντινή φωτογραφία του 79χρονου προέδρου των ΗΠΑ ενώ ήταν καθισμένος αποκάλυψε ένα έγγραφο με οδηγίες που ανέφεραν «ΕΣΥ θα καθίσεις στο κέντρο» και «ΕΣΥ θα κάνεις τα εναρκτήρια σχόλια».

Οι σημειώσεις ανέφεραν πότε ο Μπάιντεν έπρεπε να ποζάρει στον φακό με τους λοιπούς ηγέτες στη σύνοδο, προτού λάβει θέση στο τραπέζι των συνομιλιών. Στο πάνω και στο κάτω μέρος των σημειώσεων, σαφείς οδηγίες με έντονους μαύρους χαρακτήρες έλεγαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι πρέπει να γυρίσει σελίδα για να συνεχίσει την ομιλία του, ενώ άλλες του επεσήμαιναν τι πρότζεκτ θα ανακοίνωνε κι ότι αυτός θα έκλεινε την εκδήλωση μαζί με τον οικοδεσπότη.

Οι σημειώσεις αναφέρονταν στον πρόεδρο ως «ΕΣΥ» και η αποκάλυψή τους πυροδότησε νέες ανησυχίες για την υγεία και τη διαύγεια του Μπάιντεν, σημειώνουν, δηκτικά, βρετανικά ΜΜΕ.

Νέα γκάφα Τζο Μπάιντεν: Αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της Καμπότζης «πρωθυπουργό της Κολομβίας»

Το «σκονάκι» του Μπάιντεν: Του θυμίζουν… να κάτσει, να σχολιάσει, να ευχαριστήσει και να φύγει

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν πιάνεται επ’ αυτοφώρω με σκονάκι. Σε μια συνάντηση τον Ιούνιο στον Λευκό Οίκο με εκπροσώπους της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας ο φακός τον συνέλαβε με ένα έγγραφο που περιλάμβανε σαφείς οδηγίες συμπεριφοράς: «ΕΣΥ θα μπεις στην αίθουσα Ρούζβελτ [του Λευκού Οίκου] και θα πεις “χαίρετε” στους παρισταμένους. ΕΣΥ θα καθίσεις. ΕΣΥ θα κάνεις σύντομα σχόλια (δύο λεπτά) στους εκπροσώπους του Τύπου».

Η συνάντηση εξελίχθηκε ομαλά, αλλά μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων αετομάτηδες φωτογράφοι εντόπισαν το σκονάκι που κρατούσε στα χέρια του ο Πρόεδρος.

Αλλά και νωρίτερα φέτος ο Μπάιντεν εμφανίστηκε με άλλο ένα σκονάκι που περιείχε απαντήσεις σε αναμενόμενες ερωτήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι σημειώσεις ανέφεραν: «Αν δεν υποστηρίζετε αλλαγή καθεστώτος, τότε τι εννοούσατε; Μπορείτε να διευκρινίσετε;» και «Απειλείται τώρα η διάσπαση της ενότητας με τους νατοϊκούς συμμάχους;». Η απάντηση ήταν ήδη γραμμένη στο χαρτί: «Όχι, ουδέποτε υπήρξε πιο ενωμένο το ΝΑΤΟ».

O Mπάιντεν χρησιμοποιεί συχνά κάρτες με σημειώσεις, όπως έκανε και στη συνάντηση κορυφής του περασμένου χρόνου με τον Πούτιν, σε επαφές με δημοσιογράφους στη σύνοδο της G20 στη Ρώμη, αλλά και στην περιοδεία του στη Λουιζιάνα μετά το πέρασμα του τυφώνα «Άιντα».

===========================


Πηγή