Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Goldman Sachs: Η οικονομική εξέλιξη του Λονδίνου μπορεί να καθυστερήσει λόγω Brexit

Η πρόοδος του Λονδίνου ως χρηματοπιστωτικού κέντρου θα μπορούσε να καθυστερήσει λόγω της αναστάτωσης που θα επιφέρει το Brexit στον κλάδο, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Λόιντ Μπλανκφάιν στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να αναστραφεί η ανάπτυξη που σημείωσε το Λονδίνο τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, ο Μπλανκφάιν δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι θα αντιστραφεί πλήρως».

«Θα καθυστερήσει, ίσως σημειώσει ένα μικρό πισωγύρισμα, απλά εξαρτάται από πολλά πράγματα για τα οποία δεν είμαστε βέβαιοι και γνωρίζω ότι υπάρχει αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Μπλανκφάιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman λέει ότι θα ήθελε να δει μια περίοδο εφαρμογής τουλάχιστον δύο ετών από τη στιγμή που θα συμφωνηθεί μια συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, προκειμένου οι τράπεζες να μπορούν να έχουν χρόνο να προσαρμοστούν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η τράπεζα έχει «σχέδια έκτακτης ανάγκης» για να μεταφέρει υπαλλήλους ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων, δήλωσε.

Ο Μπλανκφάιν δήλωσε ότι η τράπεζα θέλει να αποφύγει την περικοπή πολλών θέσεων εργασίας, προσθέτοντας ότι σε 10 χρόνια είναι πιθανόν το Λονδίνο να παραμένει το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό του γραφείο με μεγάλη διαφορά.

«Θα έλεγα ότι ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να εκτελούμε τις δραστηριότητες μας με τρόπο που να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που κάνουμε σήμερα», δήλωσε.


Πηγή