Σάββατο , 13 Απρίλιος 2024
Η Google παρουσίασε το e-mail του μέλλοντος

Η Google παρουσίασε το e-mail του μέλλοντος

Η πρωτοποριακή υπηρεσία «Inbox» που πάει ένα βήμα παραπέρα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μια μετεξέλιξη του παραδοσιακού λογαριασμού email παρουσίασε η Google, με τη μορφή μιας νέας υπηρεσίας που ακούει στο όνομα «Inbox».

Η νέα υπηρεσία δεν έρχεται να αντικαταστήσει το γνωστό Gmail το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Το Inbox προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο χειρισμού του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως εξήγησε Alex Gawley, στέλεχος της Google, «Σκεφτήκαμε: “Τι θα συνέβαινε εάν καθαρίζαμε το μυαλό μας, ξεκινώντας από το μηδέν και χτίζοντας κάτι νέο για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να επιστρέψουν σε ό,τι έχει αξία γι’ αυτούς”;»

Το πρόγραμμα που τελικά ο Gawley και η ομάδα του σκέφτηκαν είναι το Inbox, το οποίο διαθέτει πιο έξυπνο σχεδιασμό, προεπισκόπηση των μηνυμάτων, ενώ και η γενικότερη αισθητική του θυμίζει κοινωνικό δίκτυο, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times».

Επιπλέον, το Inbox βασίζεται στη δυνατότητα εξαγωγής δεδομένων για τη βοήθεια του χρήστη. Έτσι, για παράδειγμα, αντί να προβάλει απλά το μήνυμα για μια πτήση που θα πραγματοποιήσουμε, βλέπουμε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την πτήση, δεδομένα που η Google συλλέγει από τον Ιστό. Φυσικά, κάνοντας «κλικ» δίνεται η δυνατότητα προβολής μόνο του αρχικού μηνύματος.

Τέλος, το Inbox διαθέτει λειτουργία ατζέντας, καθώς ο χρήστης μπορεί να σημειώσει εργασίες και υπενθυμίσεις που θα εμφανίζονται μαζί με τα μηνύματα. Η «έξυπνη» προβολή πληροφοριών κάνει και εδώ την εμφάνισή της, καθώς εάν για παράδειγμα γράψουμε «Να τηλεφωνήσω στον οδοντίατρό μου», η εργασία θα προβληθεί συνοδευόμενη από τον αριθμό τηλεφώνου του γιατρού και τις ώρες γραφείου του.

Η Google σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει το Inbox για συσκευές Android και iOS, ενώ θα ξεκινήσει αποστολή προσκλήσεων για χρήση της υπηρεσίας και από τον Ιστό. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι δεν θα πρόκειται για αναβάθμιση του Gmail, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί και να υποστηρίζεται κανονικά.