Δευτέρα , 20 Μάιος 2024
«Υπάρχουν οφειλές, αλλά μέρος αυτών έχει ρυθμιστεί από πέρσι»

«Υπάρχουν οφειλές, αλλά μέρος αυτών έχει ρυθμιστεί από πέρσι»

Η απάντηση της Σοφίας Παπανδρέου σε δημοσίευμα για οφειλές της στην εφορία

Διευκρινίσεις «για την αποκατάσταση της αλήθειας» δίνει, με δήλωσή της, η Σοφία Παπανδρέου, σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που αφορά σε οφειλές της στην εφορία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Παπανδρέου οφείλει στην εφορία 500.000 ευρώ από φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, από τα οποία τα 300.000 είναι ληξιπρόθεσμα και η ίδια «δείχνει ασυνεπής στην πληρωμή των φόρων της» και «η εφορία βγάζει το Καστρί στο σφυρί».

Στη δήλωσή της η κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι, όντως «υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο», αλλά, προσθέτει, «ένα μέρος αυτών έχει ρυθμιστεί από πέρσι και οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά». Υπάρχει και ένα άλλο μέρος το οποίο «προέκυψε παράλληλα αλλά και στη συνέχεια οδεύει προς ρύθμιση, προκειμένου να πληρωθεί».

Η κ. Παπανδρέου, τονίζει επίσης, εδώ και πολύ καιρό, από το εξωτερικό που μένει έχει κάνει ενέργειες για την πώληση ακινήτου, οι οποίες, με την έλευσή της στην Ελλάδα, το αμέσως προσεχές διάστημα ολοκληρώνονται και, έτσι, θα γίνει εφικτή η πλήρης εξόφληση όλων των φορολογικών της υποχρεώσεων.

Αναφέρει επίσης ότι παρά τα όποια προβλήματα συνάντησε στην προσπάθειά της να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, δεν υπήρξε καμία πρόθεση αποφυγής έναντι αυτών και δεν ζητήθηκε καμία χαριστική ρύθμιση. Αντίθετα, τονίζει, δόθηκε αγώνας δρόμου για την απόλυτη τακτοποίηση των οφειλών. «Οτιδήποτε άλλο», προσθέτει η κ. Παπανδρέου, «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Πηγή: newsbeast.gr