Κυριακή , 19 Σεπτέμβριος 2021
«Κατάθεση ψυχής» στο Μιχάλης Κακογιάννης

«Κατάθεση ψυχής» στο Μιχάλης Κακογιάννης

Ένας μονόλογος της Β. Δημινίδου βασισμένος σε αληθινά γεγονότα

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα παρουσιαστεί η παράσταση «Κατάθεση Ψυχής» της Βασιλείας Δημηνίδου από την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μόνο για εννέα παραστάσεις.

Ένας μονόλογος με τη Βασιλεία Δημηνίδου, βασισμένος σε αληθινά γεγονότα, που πραγματεύεται την ισορροπία ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, το υπαρκτό και το ανύπαρκτο, την εσωτερική διαμάχη του «είναι» και του «φαίνεσθαι», σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα.

«Η μοναξιά στο γάμο είναι χειρότερη από κάθε άλλη. Το ξέρεις αυτό; Πού να το ξέρεις. Δεν προλάβαινες να νιώσεις μοναξιά μέσα στις τόσες υποχρεώσεις σου… Λαχταρούσα μια αγκαλιά από έναν άντρα… Έχει όρια η αγκαλιά;».

Μια καθημερινή γυναίκα σε μια παράσταση «Κατάθεση Ψυχής». Στόχος της, να ξεδιπλώσει το κουβάρι της σιωπηλής συμφωνίας που προέκυψε με τα χρόνια μέσα στο γάμο της με μοιραία εξέλιξη τα θαμμένα αισθήματα στο βωμό της κοινωνικής επιφάνειας… Η αγωνία του να ζει κανείς μέσα από αυτή τη συμφωνία και οι τραγικές επιπτώσεις ενός αναπάντεχου θανάτου. Φράσεις σαν μαχαιριές στο κατεστημένο και άλλες που αγγίζουν τα όρια της τρέλας…

«Οι άνθρωποι χρειάζονται συμπόνια», εξηγεί η συγγραφέας και συμπληρώνει: «Να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι. Κι έπειτα, είναι δύσκολο για τους περισσότερους να βρουν τρόπους να εκφραστούν. Χρειάζονται κάποιον να το κάνει γι’ αυτούς».

Η παράσταση βραβεύτηκε στο φεστιβάλ μονολόγων 92 ART 2014, αποσπώντας το 1ο Βραβείο Κειμένου, Παράστασης, Κοινού και Σκηνοθεσίας

Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Ρόχας
Ερμηνεία: Βασιλεία Δημηνίδου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από την Παρασκευή 3 μέχρι την Κυριακή 19 Οκτωβρίου. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00.

Τιμές εισιτηρίων 
Γενική είσοδος : 12 ευρώ
Νεανικό και ανέργων : 10 ευρώ

Διάρκεια: 80 λεπτά

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση