Κεντρομήχανο και υβριδικό το νέο Honda S2000

Κεντρομήχανο και υβριδικό το νέο Honda S2000

Θα αποδίδει συνδυαστικά πάνω από 365 ίππους

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Honda έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία της νέας γενιάς του S2000, ώστε το νέο coupe μοντέλο να κατασκευαστεί στο Οχάιο της Αμερικής μαζί με το νέο NSX, από το οποίο το εν λόγω sportcar θα «δεχθεί» και αρκετές στιλιστικές επιρροές.

Πιο συγκεκριμένα, οι πηγές αναφέρουν ότι το νέο διθέσιο ιαπωνικό μοντέλο θα φέρει ένα διλιτρο μοτέρ, 4 κυλίνδρων -προερχόμενο από το Civic Type-R- μόνο που το μηχανικό σύνολο του εν λόγω roadster θα τοποθετηθεί κεντρικά (και όχι μπροστά όπως συνέβαινε στην εικονιζόμενη, προηγούμενη γενιά του S2000).

Επιπλέον, θα υπάρχουν και ηλεκτρικά μοτέρ, που θα «ενισχύουν» την ώθηση του νέου κουπέ, προκειμένου το νέο μοντέλο να αποδίδει πάνω από 365 ίππους συνδυαστικά.

Επίσης, η μετάδοση της κίνησης θα μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, με αποτέλεσμα τα 0-100 να ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 5 δλ.

Τέλος, αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Honda, η νέα γενιά του S2000 θα κάνει ντεμπούτο το 2017 και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα νέα NSX και S660.

Πηγή: autotriti.gr

 

Αφήστε μια απάντηση