Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και ΟΛΘ

Κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και ΟΛΘ

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αντισυνταγματική πράξη

Με συνέχεια των κινητοποιήσεών ενάντια στην πώληση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης απαντούν οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, αυτή τη φορά με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ στις 11:30 το πρωί.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παμπειραϊκή Επιτροπή, συναποφάσισε με την Ομοσπονδία των Υπαλλήλων στα ελληνικά λιμάνια και την Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ την πραγματοποίηση «κοινού μαζικού διαβήματος στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου Αθήνα) στις 16.7.2014 και ώρα 11.30».

Η ΟΜΥΛΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως «η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ είναι πράξη αντισυνταγματική και ενάντια στο κοινωνικό συμφέρον και το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής των πόλεων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και των παραλιμένιων δήμων.

»Το ΤΑΙΠΕΔ δεν νομιμοποιείται και δεν έχει την ευθύνη για μια τέτοια ενέργεια, παρά μόνο η κυβέρνηση, η οποία, ωστόσο, δεν έχει την πολιτική, κοινωνική και νομική νομιμοποίηση.Ο αγώνας μας και η αντίθεσή μας στην πώληση των ΟΛΠ και ΟΛΘ θα είναι συνεχής και διαρκής, μέχρι να ακυρώσουμε τα σχέδια για το ξεπούλημα των λιμανιών».

Πηγή: newsbeast.gr