Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Live Μητσοτάκης: Θα ήταν πολιτική τερατογένεση μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜεΡΑ25 και ΚΚΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου το πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε 21 μέτρα ύψους 5,5 δισ. για την στήριξη της κοινωνίας.

Δείτε live την συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Εφημερίδα Μακεδονία: Ανακοινώσατε μέτρα 5,5 δισ. Πώς μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους πολίτες ότι θα γίνουν πράξεις;

ΚΜ: Η αξιοπιστία της κυβέρνησης φαίνεται γιατί ότι έχουμε εξαγγείλει έχει γίνει και το πακέτο μέτρων που εξαγγείλαμε θα υλοποιηθεί στο ακέραιο.
Μπορούμε να στηρίζουμε την κοινωνία και την οικονομία έχει να κάνει με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Θέλω να υπενθυμίζω ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε έρχονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τον προϋπολογισμό.
Σε όσους μας κατηγορούν ότι δίνουμε πολλά θα επαναλάβω πως αν αφήναμε την κοινωνία απροστάτευτη το αποτέλεσμα θα ήταν πιο οδυνηρό για τη χώρα. Οσα κάναμε στον κόβιντ μας δικαίωσε. Προστατεύσαμε εργαζόμενους και σώσαμε θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα θα παρουσιάσει την ταχύτερη μείωση του δημοσίου χρέους στην Ευρώπη

Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

ΣΚΑΪ: Προτάξατε την πολιτική σταθερότητα. Με το ίδιο επιχείρημα βουλευτές της ΝΔ σας ζητούν να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο. Θα ταλλάξετε τον εκλογικό νόμο;

ΚΜ: Είναι αλήθεια ότι έχω δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις, όμως δεν είμαι κωλοτούμπας και έχω πει ότι οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν θα αλλάξουν λίγους μήνες οπριν τις εκλογές. Θα πορευτούμε με αυτόν.

Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, εκτός και αν δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η απλή αναλογική είναι μία βόμβα. Ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει μόνο από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΤΑ ΝΕΑ: Για παρακολουθήσεις

ΚΜ: Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, υπάρχουν διατάξεις μυστικότητας που θα πρέπει να τηρούνται. Καταλαβαίνει την οργή του κ.Ανδρουλάκη αλλά επιχειρεί την εργαλειοποίηση του.

Πρώτο Θέμα: Πώς θα αντιδρούσατε αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σας παρακολουθούσαν; Για εκλογικό νόμο

ΚΜ: Προφανώς και δεν είναι κανονικό να παρακολουθείται ένας αρχηγός, αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε επί της αρχής ότι κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται από διαδικασία παρακολούθησης. Στο θεσμικό πλαίσιο πρέπει να είμαστε σαφής υπό ποιες αυστηρές προϋποθέσεις μπορεί να γίνει η παρακολούθηση πολιτικού ή δημοσιογράφου.

Δύο φορές ζήτησα από τον κ.Ανδρουλάκη να συναντηθούμε και εκείνος αρνήθηκε. Το απέφυγε επιμελώς. Δεν δέχεται να είμαι εγώ ο πρωθυπουργός σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Τον πρωθυπουργό τον επιλέγει ο λαός και όχι ο κ.Ανδρουλάκης. Βούτυρο στο ψωμί του αυτό που έγινε για να ακολουθήσει μία γραμμή ρήξης με τη ΝΔ. Ακολουθεί μία γραμμή που τον φέρνει σε μία απόσταση με τους δικούς του ψηφοφόρους.

Mega: Κλείσατε το θέμα του εκλογικού νόμου. Σε αυτές τις εκλογές θα επιδιώξετε συνεργασία με κάποιο κόμμα αν δεν έχετε αυτοδυναμία. και αν όχι μπορεί να πάμε και σε 3ες εκλογές. Τι εννοούσατε 2η ευκαιρία ή 2η συμφορά που είπατε χθες;

ΚΜ: Η απλή αναλογική είναι ένα καταστροφικό σύστημα για τη χώρα, οδηγεί σε ετερόκλητες συμμαχίες. Η εκτίμηση μου ότι θα οδηγηθούμε σε 2ες εκλογές προκύπτει από τους αριθμούς της απλής αναλογικής. Θεωρητικά υπάρχει δυναντότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα και να γίνει κυβέρνηση με Τσίπρα-Ανδρουλάκη-Βαρουφάκη-Κουτσούμπα θα συνιστά πολιτική τερατογένεση και πρέπει να το ξέρουν οι Ελληνες ψηφοφόροι.


Πηγή