Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Mπελάδες» για τον πρίγκιπα Κάρολο: «Δέχθηκε δωρεά 1 εκατ. λίρες από την οικογένεια Μπιν Λάντεν» λένε οι Times

Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα των Sunday Times, σύμφωνα με το οποίο ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας δέχθηκε δωρεά ύψους 1 εκατ. λιρών από την οικογένεια του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου ένα μήνα, ένα ακόμη Sunday Times ανέφερε πως ο πρίγκιπας Κάρολος έλαβε 3 εκατ. ευρώ σε… σακούλες από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κάρολος δέχθηκε το συγκεκριμένο ποσό από τον Μπακρ Μπιν Λάντεν, τον πατριάρχη της εύπορης οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και τον αδερφό του, Σαφίκ. Οι δύο άνδρες είναι ετεροθαλή αδέρφια του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ανθρώπου που ίδρυσε την Αλ Κάιντα και ήταν ο ιθύνων νους των επιθέσεων της 11ης Σεπτρμβρίου.

H πρώτη σελίδα της εφημερίδας:

κάρολος

Η συνάντηση του Καρόλου με τον Μπακρ Μπιν Λάντεν

Σύμφωνα με
το βρετανικό δημοσίευμα, ο Κάρολος είχε
συναντήσει τον Μπακρ Μπιν Λάντεν στο
Λονδίνο, στις 30 Οκτωβρίου του 2013, δύο
χρόνια μετά από τη δολοφονία του Οσάμα
από τις ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων
Πολιτειών στο Πακιστάν.

Ο πρίγκιπας Κάρολος δέχθηκε να πάρει τα χρήματα, παρά τις αρχικές ενστάσεις των συμβούλων του στο Clarence House αλλά και στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του, εκεί όπου προσφέρθηκε το ποσό από την οικογένεια Μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, πηγή κοντά στον πρίγκιπα Κάρολο είπε πως το θέμα εξετάστηκε και αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος οι πράξεις του Οσάμα Μπιν Λάντεν να στιγματίσουν όλη την οικογένεια.

Χρήματα σε σακούλες από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ

Πριν από έναν μήνα περίπου, δημοσίευμα των Sunday Times είχε αποκαλύψει ότι ο Κάρολος είχε λάβει 3 εκατ. ευρώ από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ.

Επρόκειτο για νόμιμες φιλανθρωπικές δωρεές που καταβλήθηκαν «με σωστό τρόπο», όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρίγκιπα μετά το δημοσίευμα. Η καταβολή των χρημάτων έγινε σε βαλίτσες και σακούλες, με δωρητή τον Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, κατά το διάστημα 2011 και 2015.


Πηγή