Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μαθητές στη Θεσσαλονίκη θα κατασκευάσουν ρομπότ

Μαθητές στη Θεσσαλονίκη θα κατασκευάσουν ρομπότ

Διήμερο σεμινάριο διοργανώνει η Γερμανική Σχολή στις 4 και 5 Οκτωβρίου

Είκοσι μαθητές από διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να φτιάξουν το δικό τους ρομπότ, στο πλαίσιο ενός διήμερου σεμιναρίου που διοργανώνει η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του οργανωτικού και επιστημονικού σχεδιασμού των σεμιναρίων, Μιχάλης Σεβδυνίδης καθηγητής Φυσικής στην DST, τα εργαστήρια αφορούν νέους ηλικίας άνω των 14 ετών, καθώς είναι αρκετά απαιτητικά.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 12 εργαστηριακές ώρες και θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να κατασκευάσουν ένα ρομπότ Arduino, καθώς θα τους παρασχεθούν δωρεάν όλα τα απαιτούμενα υλικά και εργαλεία για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων.

«Η κατασκευή ενός ρομπότ Arduino αφορά μαθητές με ορισμένες δεξιότητες, καθώς δεν είναι τόσο απλό να γίνει. Για το λόγο αυτό απευθύνεται σε νέους που αγαπούν τα μαθηματικά, τη φυσική και την πληροφορική και τους αρέσει να ασχολούνται αρκετά με τον τομέα της τεχνολογίας», επεσήμανε ο κ. Σεβδυνίδης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της σχολής στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, αλλά και στο πλαίσιο της προσφοράς της επί 126 χρόνια στους μαθητές και μαθήτριες της Θεσσαλονίκης.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr