Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Οι «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας» στο αρχαιολογικό μουσείο Καλαμάτας

Οι «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας» στο αρχαιολογικό μουσείο Καλαμάτας

Περιοδική έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

Περιοδική έκθεση με τίτλο «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας», λειτουργεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της πόλης.Η έκθεση παρουσιάζει αρχαία τεκμήρια και μαρτυρίες από τη Μεσσηνία, που συνδέονται με τη μουσική και το χορό. Περιλαμβάνει αρχαία αντικείμενα από τις μόνιμες εκθέσεις των μουσείων της Μεσσηνίας, αλλά και υλικό από τις ανασκαφές της Αρχαίας Μεσσήνης και του Ανακτόρου του Νέστορος, που εκτίθενται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

Παράλληλα, το Διεθνές Κέντρου Χορού Καλαμάτας ανοίγει το αρχείο του και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει σημαντικές στιγμές των δραστηριοτήτων του μέσα από βιντεοπροβολές και φωτογραφικό υλικό.

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας η προϊσταμένη της ΛΗ´ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, Άννα – Βασιλική Καραπαναγιώτου, θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση το Σάββατο, στις 11.00 και θα ακολουθήσει σύντομο χορευτικό δρώμενο από τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας με μουσική συνοδεία από το Δημοτικό Ωδείο της πόλης.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί και την Τετάρτη, 23 Ιουλίου, στις 20.00.

 

Πηγή: newsbeast.gr